files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Premiéra Magdovi nevoňala

Káder michalovského MFK Zemplín Michalovce počas zimnej prípravy rozšírili štyria hráči. Okrem troch legionárov – nigerijského stredopoliara Bankoleho Adekuoryeho, japonského záložníka Takuta Oshimu či ghanského útočníka Zuberi Sharaniho je to aj slovenský krajný bek Daniel Magda.

O šikovného zadáka sa Michalovčania zaujímali už dlhšie. Všetko sa zrýchlilo v momente, keď bolo jasné, že Martin Kolesár vynechá pre zranenie dlhšiu časť jari. „Ponuka Michaloviec mi padla aj vhod, keďže v Nitre so mnou už nepočítali. Zatiaľ je to tu všetko super, teda až na sobotňajší výsledok so Sereďou,“ konštatuje odchovanec TJ Družstevník Víťaz.

Z malej dedinky sa postupne prepracoval do prešovského Tatrana a odtiaľ v dorasteneckom veku do Podbrezovej. Vtedajšia bašta futbalu na strednom Slovensku k sebe ťahala mladých hráčov z celého Slovenska a neunikol im ani talent z Prešova. V drese „železiarov“ debutoval v roku 2016, konkrétne tridsiateho apríla pri výhre nad Ružomberkom (3:1). Vtedy mal iba osemnásť rokov a začínal s veľkým futbalom. V ňom okrem Podbrezovej pokračoval aj na hosťovaní v Nitre. Za tú posledný rok a pol odohral 42 ligových duelov. „Po jesennej časti mi v klube povedali, že som mnou ďalej nepočítajú. Preto som si hľadal nový klub a to, že sa mi ozvali Michalovce mi teda padlo vhod. Som rád, že som tu a že som sa vrátil na východ,“ pokračuje 23-ročný krajný obranca.

Ligovú premiéru si Magda za Michalovce odkrútil v prvom jarnom kole v Žiline s Pohroním (1:1). Na michalovskom štadióne sa predstavil prvýkrát túto sobotu pri prehre so Sereďou, ktorá zrejme definitívne zahatala michalovské plány účasti v prvej šestke. „Dúfal som, že premiéra bude víťazná,“ smutne konštatuje sklamaný Magda. „Po remíze s Pohroním sme potrebovali potvrdiť body aj na domácom trávniku. To sa nám nepodarilo. Ťažko povedať, čím to bolo. Chcenie nám nechýbalo, súper nás ale potrestal za naše chyby,“ pokračuje Magda.

Stále ešte mladý obranca prišiel na Zemplín aj s cieľom zahrať si v lepšej ligovej šestke. Doteraz za Nitru totiž hral v tej slabšej a zdá sa, že si v nej zahrá aj s Michalovcami. „Je to škoda. V klube boli nastavení tak, že po dvoch účastiach v nadstavbe o titul si ju chcú zahrať aj teraz. Žiaľ, zrejme to nevyjde,“ dodáva na záver sklamane Daniel Magda.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 23.02.2021 09:34:46 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.