files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Päť dôvodov, prečo je MFK Zemplín na poslednom mieste

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce pred jarnou časťou hlásili atak na miesta v prvej šestke. Opak je však pravdou. V troch dueloch získali iba jeden bod za remízu v Žiline s Pohroním a po sobotňajšej prehre v Dunajskej Strede (1:2) spadli na úplne dno fortunaligovej tabuľky. Už je jasné, že po troch rokoch si zahrajú nie v nadstavbovej skupine o titul, ale o záchranu. A čaká ich naozaj ťažký boj. Podotýkame, že posledný tím v tabuľke vypadáva do druhej ligy a predposledný ide do baráže s druhým družstvom druhej najvyššej súťaže. My sme sa pozreli na päť dôvodov, prečo Michalovčania takto spadli.

Letná prestavba kádra

Prakticky každé leto sa udejú v kádri Zemplínčanov veľké zmeny. Minulé boli o to razantnejšie, že skončilo až dvanásť hráčov. Ich náhrada prichádzala postupne, hráči neboli spolu zohraní a de facto sa nové mužstvo tvorilo za pochodu. Zákonite prišiel zlý štart do ligovej sezóny a trápenie sa ukončili až v závere jesene, kedy Michalovčania bodovali štyrikrát za sebou. To stačilo na jesenné desiate miesto, so štvorbodovou stratou na šiestu priečku. Sme však presvedčení, že keby veľký prievan v kádri nenastal, mužstvo budované štyri roky by určite malo na viac...

Opäť slabý úvod

Ako sme spomenuli, po prestavbe v kádri prišiel zlý štart do ligovej sezóny. Naň sú už ale v Michalovciach zvyknutí. To, že prvé body aj góly prišili na ich konto až vo štvrtom kole teda nebolo nič výnimočné. Zemplínčania sa ale nerozbehli ani následne. Až v závere jesene, kedy si všetko sadlo tak ako malo, prišli výsledky, no tie už nespôsobili, že sa družstvo dostalo v tabuľke vyššie.

Nezvládnutie kľúčových duelov

Oproti minulosti Michalovčania nezvládli kľúčové duely. Prehrali doma „šesťbodový duel“ so Senicou, v Žiline s Trenčínom viedli ešte v osemdesiatej minúte 2:0, nakoniec však iba remizovali. Na jar taktiež iba remizovali v Žiline s Pohroním a doma stratili trestuhodne body so Sereďou. V minulosti dokázali vyhrať aj dôležitý duel vonku, tentoraz prišla iba maximálne remíza. Aj preto sú zverenci trénera Majoroša tam, kde momentálne sú. Na chvoste tabuľky!

Absencia strelca

Už dlhšie sa hovorí, že Michalovčanom chýba strelec. Nie je to však iba problém MFK Zemplín, je to problém skoro všetkých účastníkov najvyššej súťaže. Michalovčania ale jedného strelca na jeseň našli. Na hosťovanie z Dunajskej Stredy prišiel Abdulrahman Taiwo, ktorý v ôsmych dueloch zaznamenal šesť presných zásahov. Aj preto si ho po jeseni stiahla Dunajská Streda späť. Michalovčanom slúži k cti, že o nigérijského útočníka bojovali až do konca prestupového obdobia. Mali záujem o predĺženie hosťovania, ktoré sa nakoniec nepodarilo. Horšou správou je, že na získanie produktívneho útočníka nemali žiadny plán B. Keď sa plán A nevydaril a Taiwo zostal v Dunajskej Strede, Michalovčania ostali bez strelca. Na hrot útoku má tréner Majoroš momentálne k dispozícii iba na jar nevýrazného Tandira, no a hrať tam môžu trebárs aj Matej Trusa, ktorému to ale viac pasuje pod hrotom, či mladík Hirnij. Kvalita rovnajúca sa Taiwovi chýba a preto Michalovčania strelili na jar iba dva góly, z toho jeden z pokutového kopu.  

Zlé zmeny v kádri

Až dvanásť letných odchodov sme už spomínali. Miesto hráčov, ktorí odišli neprišla adekvátna náhrada. Ivanov strieda lepšie zápasy s tými horšími, Tandir je na jar nevýrazný, no a trebárs Japonec Oshima, od ktorého si vedenie klubu veľa sľubovalo, takisto ešte nepresvedčil. Počas leta sme spomínali, že pri prípadných odchodoch je dôležité udržať hlavne dvojicu Jozef Šimon Turík a Stanislav Danko. Nie preto, že poznajú prostredie, nie preto, že sú skoro ako odchovanci klubu, ale preto, že ide o veľmi cenných hráčov aj do nepohody. Ich absencia sa napríklad ukázala, pri ťažkom teréne proti Seredi. Na ňom by spomenutá dvojica dominovala. Ťažký terén nevyhovuje ani jednému z michalovských stredopoliarov a v „šesťbodovom zápase“ to bolo jasne vidno.

To je našich päť dôvodov, prečo je Zemplín po rokoch znova namočený do boja o záchranu. Je na tom podobne, ako bol vo svojej premiérovej sezóne medzi elitou. Ako je známe, v súčasnosti vypadáva do druhej ligy posledný tím, predposledný ide do baráže s druhým najlepším druholigistom. Pred zostávajúcimi jedenástimi zápasmi nie je nič stratené. Na siedme miesto strácajú Michalovčania iba štyri body, takže v prípade dobrej nadstavby môžu ešte hrať aj baráž o Európsku ligu. Veľa napovie už sobotňajší domáci duel s Nitrou. V prípade nezískania troch bodov, môže byť situácia o niečo kritickejšia...

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.03.2021 18:02:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.