files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenčania už bez Anisina, cieľom si užiť atmosféru play-off

Hokejový prvoligový nováčik HC 19 Humenné to nakoniec dokázal. Kolo pred koncom základnej časti je jasné, že si Humenčania aj napriek obrovským problémom vo svojej premiérovej sezóne v druhej najvyššej súťaži zahrajú play-off. Síce ešte zverenci trénera Milana Staša nevedia, z akého miesta do vyraďovacej časti pôjdu (buď budú na šiestom, alebo na siedmom) a takisto ani to, s kým si vo štvrťfinále zahrajú (bude to buď Martin alebo Spišská Nová Ves), už teraz ale hlásia spokojnosť.

Humenčania mali oproti ostatným tímom sťažené podmienky. Okrem toho, že to mali okrem Spišskej Novej Vsi všade ďaleko, ich stoplo uzavretie štadióna, zákaz trénovania a v decembrovom rozbehu aj koronavírus. Vedenie klubu ale urobilo všetko pre posilnenie kádra a HC 19 tak ide do play-off silnejší. „V prvej sezóne v prvej lige sme si urobili rešpekt, čo bolo našim cieľom,“ rozhovoril sa prezident klubu Peter Ždiňák. Ten je s účasťou v play-off spokojný. „Tento cieľ sme si dali pred sezónou. My sme nevyhlasovali nič, že ideme na postup. Chceli sme si iba zahrať v play-off, čo sa nám podarí. Samozrejme, s umiestnením celkom spokojní nie sme. Tím mal podľa nás na viac. Má to však svoje objektívne príčiny. Keď po pozastavení súťaže ostatní aspoň trénovali, my sme mali uzavretý štadión. Keď sme sa v decembri rozbehli a dosiahli pár dobrých výsledkov, zastavil nás koronavírus. Cieľ sme teda splnili, no úplne spokojní byť nemôžeme. Chceli sme totiž v tabuľke skončiť lepšie,“ pokračuje prvý muž humenského hokeja, ktorý hokej v meste prebral v neľahkej pozícii, no za dva roky ho stabilizoval a hlavne vďaka nemu ostalo Humenné na slovenskej hokejovej mape.  

Celok z Horného Zemplína odohrá do konca základnej časti ešte jeden duel. V piatok sa predstavia v Martine, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou aj ich súperom v prvom kole play-off. Druhou variantov je Spišská Nová Ves, ktorá by ale v poslednom kole musela predstihnúť Martinčanov a Humenčania by museli ostať v tabuľke za Levicami. „Iba kvôli cestovaniu by som si radšej prial Spišiakov, no nevyberáme si a budeme hrať proti tomu súperovi, ktorého nám zariadi osud. Prehnané ciele mať nebudeme. Naším cieľom bolo dostať sa do play-off, teraz si ho môžu hráči, tréneri, ale aj my vedenie užívať. Od úvodu súťaže sme išli skromne a s pokorou, a to sa nemení ani teraz. Chceme vyhrať čo najviac zápasov. Keď sa postup nepodarí, tak sa nepodarí,“ zdôrazňuje Peter Ždiňák.

Tomu sa krátko pred uzavretím prestupového obdobia podarilo vystužiť káder kvalitou a skúsenosťami. Brankársky post posilnil Eugen Rabčan z Banskej Bystrice, ktorý sa pridal ku Glosárovi a Spodniakovi. Zadné rady rozšíril Kanaďan Mark Woolley. Do obrany pribudol aj skúsený 38-ročný ruský bek Maksim Kondratiev, ktorý si zahral v NHL aj KHL. Spolu s ním na Horný Zemplín prišli aj jeho ďalší dvaja krajania – útočníci Igor Veličkin, ktorý v ôsmych duelov zaznamenal šesť kanadských bodov a Mikhail Anisin. „So všetkými posilami sme veľmi spokojní. Všetci zapadli do mužstva dobre, či už hráčsky, alebo ľudsky. Wooley s Kondratievom pridali skúsenosti a kvalitu do obrany, Veličkin boduje prakticky v každom zápase. Spokojní sme aj s rozšírením brankárskeho postu,“ podotýka Ždiňák, ktorý sa už ale musel rozlúčiť s Anisinom. Ruský útočník odohral za Humenné dva zápasy, v ktorých zaknihoval jeden gól. Ďalší už nepridá. „Zranil sa a jeho zranenie bude zrejme na dlhšie. Keď sa dá dokopy, už zrejme play-off hrať nebudeme a tým pádom sme sa rozhodli, že ho pošleme domov. Je to škoda, pretože sa takisto ukazoval veľmi dobre,“ vysvetľuje prvý muž humenského hokeja.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.03.2021 10:49:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.