files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC 19 Humenné na siedmej priečke, v play-off proti Martinu

Základná časť prvej hokejovej ligy vyvrcholila minulý piatok záverečným 36. kolom. Už pred ním bola známa sedmička účastníkov play-off, medzi nimi aj jediný zástupca Zemplína HC 19 Humenné. Prvoligový nováčik nakoniec obsadil v základnej časti siedme miesto a v prvom kole play-off nakoniec narazí na HK Vitar Martin, ktorý obsadil v základnej časti druhé miesto.

Napriek viacerým problémom splnili cieľ

Humenčania získali v 36 dueloch SHL 48 bodov za 13 víťazstiev v riadnom hracom čase, dve víťazstvá po predĺžení či nájazdoch a päť prehier po nájazdoch či predĺžení. Nebodovali v osemnástich dueloch. „Sme radi, že sme sa aj napriek viacerým problémom dostali do play-off a splnili tak cieľ, ktorý sme si ako nováčik súťaže pred sezónou dali,“ rozhovoril sa tréner HC 19 Milan Staš. „Prešli sme si karanténou, zatvorením štadióna, koronavírusom. Vždy, keď sme sa rozbehli, niečo nás zastavilo. Hráči nemali pravidelný tréningový rytmus. Prišli dohrávky, čím sme mali nahustený program. Veľa sa toho nedalo natrénovať. Museli sme sa s tým vysporiadať, ako aj s ďalšími problémami. Čo sa týka cestovania, sme na tom najhoršie zo všetkých tímov ligy, keďže my máme všade ďaleko,“ pokračuje Milan Staš. Ten bol so siedmym miestom spokojný, ale... „Mohlo to byť aj lepšie. Po koronavíruse v šatni sme mali veľmi nahustený program a niektoré zápasy, ktoré sme prehrať nemuseli, sme prehrali.“


Cieľom v Martine uhrať jeden zápas

Súperom Humenčanov v prvom kole play-off bude po základnej časti druhý najlepší tím HK Vitar Martin. Ten sa po príchode trénera Miroslava Chudého stabilizoval a káder sa tesne pred koncom prestupového obdobia rozšíril do kvality, aj kvantity. „Podľa postavenia v tabuľke, aj podľa výkonov je Martin favoritom našej série. V tíme sú viaceré osobnosti, ktoré hrali Extraligu, niektorí boli aj reprezentanti. Do série určite pôjdeme s pokorou, rešpektom, no určite bez strachu. Nemáme čo stratiť. Čo sa týka cieľov, určite tam pôjdeme na dvojzápas s tým, aby sme aspoň jeden zápas uhrali v náš prospech. Keď sa tak stane, séria môže nabrať na dramatickosti u nás,“ podotýka tréner humenského HC 19.

 

Bude platiť môj dom, môj hrad aj v play-off?

S Martinom sa Humenčania stretli aj v poslednom kole základnej časti. V piatok pod Turcom prehrali vysoko 3:8. „Neviem, čím to bolo, ale urobili sme strašne veľa chýb. Niektorí hráči pod dojmom, že sme v play-off, zobrali tento duel laxne. Práve tie naše chyby spôsobili, že sme prehrali takto vysoko. Verím, že toto sa opakovať v play-off nebude,“ zdôraznil Staš. Práve môj dom, môj hrad platilo vo vzájomných súbojoch týchto súperov na sto percent. Martinčania okrem výsledku 8:3 vyhrali na svojom ľade aj 8:2, Humenčania si zase pripísali výhry 3:1 a 5:4 po nájazdoch. „Ja dúfam, že to minimálne v jednom prípade u súpera platiť v play-off nebude,“ zasmial sa na záver Milan Staš. My len dodajme, že štvrťfinálová séria štartuje pod Turcom v stredu, vo štvrtok sa tam odohrá druhý zápas. Následne sa séria hraná na štyri víťazstvá presťahuje na Horný Zemplín, kde sa v nedeľu odohrá tretí a v pondelok štvrtý duel. V prípade, že sa nerozhodne, v stredu sa séria vráti do Martina, kde sa odohrá jej piaty diel, piatok by sa v Humennom hral šiesty zápas, no a keby sa nerozhodlo, séria sa v nedeľu vráti do Martina, kde napíše svoju siedmu kapitolu. 

Vzájomné zápasy v tejto sezóne
HC 19 Humenné - HK Vitar Martin 3:1
HK Vitar Martin - HC 19 Humenné 8:2
HC 19 Humenné - HK Vitar Martin 5:4 po sam. nájazdoch
HK Vitar Martin – HC 19 Humenné 8:3

Program štvrťfinálovej série
1. zápas:
streda 10. marec.
2. zápas:
štvrtok 11. marec.
3. zápas:
nedeľa 14. marec.
4. zápas:
pondelok 15. marec.
Prípadný 5. zápas:
streda 17. marec.
Prípadný 6. zápas:
piatok 19. marec.
Prípadný 7. zápas:
nedeľa 21. marec.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.03.2021 16:53:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.