files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veselé kamene v Michalovciach

Veselé kamene je "hra" určená malým aj veľkým. Vo svete je známa už dlhú dobu. Cieľom je šíriť radosť, podporovať detskú fantáziu a kreativitu. Na sociálnych sieťach existuje veľká celoslovenská skupina s názvom Veselé kamene a má už viac ako 33 000 členov.

Táto forma zábavy sa nedávno začala šíriť aj v našom meste pomocou skupiny Veselé kamene Michalovce. A v tejto neľahkej dobe sa teší veľkému záujmu. Princíp je v jednoduchom zdobení obyčajných kamienkov. Sú všade okolo nás. Nájdete ich kdekoľvek a ich zdobenie vás nič nestojí.

Kamienky by sa mali maľovať akrylovými farbami, alebo fixami. Prípadne permanentnými fixami a "umelecké diela" je treba prelakovať lakom na kameň, aby sa vaše kamienky neošúchali a boli dlho pekné. Keďže je dôležité brať ohľad na okolitú prírodu, nie je vhodné kamienky zdobiť flitrami, umelými očkami či páskami. Ani ich lakovať lakom na nechty, ktorý sa časom ošúpe a ostane prírode na obtiaž. Namaľovaný kamienok, je z druhej strany potrebné označiť názvom FB: veselé kamene a napísať smerovacie číslo mesta alebo dediny odkiaľ kamienok pochádza. Tiež sa môže zanechať krátky odkaz čo s kamienkom robiť: sfoť, zdieľaj, znova skry.

Kamienky sú označované z úplne jednoduchého dôvodu. Ich posolstvom je PUTOVAŤ SVETOM. Namaľovaný, zalakovaný a označený kameň dieťa uloží kdekoľvek ho napadne. Iné dieťa kameň nájde a premiestni ho. Takto si kamene "cestujú" svetom a robia radosť malým, aj veľkým. Nájdený kamienok sa premiestňuje z miesta na miesto. Nie jeden sa dostane za hranice mesta, či obce v našom okolí a tiež za hranice štátu. Podľa smerovacieho čísla je jednoduché zistiť odkiaľ kamienok pochádza.

Aj vďaka tejto aktivite deti denne utekajú von s radosťou. Pozorne pátrajú a sledujú okolie a nie raz ho vďaka kamienkom aj očistia od odpadkov. Nájdenie krásnych farebných kamienkov však urobí radosť aj nie jednému dospelému, keď pri ceste na nákup alebo z práce, na nich náhodne natrafia. Aj my môžeme na chvíľu zabudnúť na všetko zlé, zahodiť starosti a stať sa znova deťmi. Tešme sa s úsmevov našich ratolestí, podporujme ich motoriku a zdravý vývoj na čerstvom vzduchu.



Uverejnené: 23.03.2021 08:40:47

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623