files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krajskí cestári začali s opravami výtlkov po zime

Košický samosprávny kraj aj tento rok pokračuje v opravách poškodených ciest po zimnom období. Správa ciest Košického samosprávneho kraja začala s opravami výtlkov ciest II. a III. triedy v utorok 23. marca. V priebehu marca a apríla by malo byť opravených najmenej 20 úsekov ciest vo všetkých regiónoch kraja.

„V zásobníku opráv sú zahrnuté tie úseky ciest, ktoré sú po zimnej údržbe najviac poškodené. Každoročne stojí vysprávka výtlkov približne 50-tisíc eur, pričom tento rok bude na zaplátanie dier na cestách potrebných zhruba 500 ton asfaltu. Výtlky bude krajská správa ciest opravovať na tých úsekoch, kde je stabilné podložie cesty a nie je nevyhnutná komplexná oprava. Pri cestách, kde plátanie výtlkov nestačí, budeme realizovať komplexné opravy vrátane úpravy podložia, čistenia priekop, spevnenia krajníc a ďalších prác.  Jednotlivé strediská pravidelne sledujú stav ciest, no ak majú obyvatelia nášho kraja vedomosť o ceste, na ktorej je nevyhnutné opraviť výtlky, nahlásiť to môžu aj priamo na dispečing Správy ciest KSK,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Zlý stav ciest je možné nahlasovať na mailovej adrese dispecing@scksk.sk, po prehliadke konkrétneho úseku ho bude možné zaradiť do zásobníka opráv. Krajskí cestári budú na opravy výtlkov používať rôznu technológiu, najčastejšie pôjde o teplú aj studenú obaľovanú zmes, ktorá je vhodná na prácu v znížených teplotách či nepriaznivom počasí. V rámci strediska Michalovce sa výtlky odstránia napríklad v intraviláne obce Pinkovce či Veľké Kapušany, medzi obcami Záhor a Bežovce aj vo Veľkých Kapušanoch a Čiernom Poli. V okrese Košice – okolie to bude úsek medzi Jasovom a Štósom, ale aj Ruskovom a Herľanmi. V rámci okresu Rožňava sa mechanizmy krajskej správy ciest presunú do okolia Hrušova a Čučmy a aj medzi obce Lipovník a Bôrka. Na Spiši sa výtlky opravia medzi Jaklovcami a Mníškom nad Hnilcom či v okolí Spišskej Novej Vsi. V rámci strediska Trebišov sú v pláne opráv výtlkov zaradené úseky komunikácií v intraviláne obce Sirník, medzi Plechoticami a Čeľovcami či na trase medzi Kráľovským Chlmcom a obcou Bôľ. Správa ciest Košického samosprávneho kraja bude nevyhnutné opravy výtlkov realizovať počas celého roka, a to podľa potreby.


Uverejnené: 23.03.2021 11:28:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.