files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po troch týždňoch znova v hre, v Prahe chce nadviazať na víťaznú šnúru

Deväť posledných duelov poznajú hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce iba chuť víťazstva. Zverenky trénera Jana Beňadika si naposledy ešte v sobotu šiesteho marca doma poradili s Pískom (35:22) a s obrovskou vervou sa chceli vybrať na nasledujúci dvojzápas v Zlíne a práve Písku. Stopol ich však koronavírus, keďže prišli do kontaktu s osobou nakazenou zákerným vírusom.

Po negatívnom testovaní a následnej reprezentačnej pauze sú Michalovčanky späť. V nedeľu ich čaká nesmierne náročný duel v Prahe proti Slavii, ktorý veľa napovie o ambíciách oboch tímov v boji o interligové medaile. „Hneď po repre pauze na nás čaká asi kľúčová fáza MOL ligy. V nedeľu hráme na Slavii, potom nás budúci piatok čaká Hodonín a v nedeľu hráme v Moste. V priebehu týždňa sa tak predstavíme na pôdach najväčších rivalov o medaily a tieto zápasy budú zrejme pre náš kľúčové. Situácia je aká je. Naďalej máme všetko vo svojich rukách a uvidíme, kde budeme po týchto troch zápasoch,“ rozhovorila sa spojka MŠK Marianna Rebičová, ktorá v pondelok prišla veľmi dobre naladená z reprezentačného zrazu. Zverenky trénera Pavla Streichera zvládli prvú fázu kvalifikácie o MS 2021 a už sa môžu tešiť na aprílovú baráž proti Srbsku. „Verím, že táto nálada mi potrvá aj v klube. V nedeľu rozhodne chceme v Prahe uspieť,“ smeje sa Rebičová.

Trénerovi Janovi Beňadikovi počas reprezentačnej pauzy chýbalo sedem hráčok. Mimochodom, všetky sa z národných zrazov vrátili s postupom ďalej. Vladimíra Bajčiová, Marianna Rebičová, Nikoleta Trúnková, či Martina Popovcová uspeli so slovenskou reprezentáciou, Iryna Kompaniecová s Jevgenijou Kohučovu postúpili zo skupiny so svojou Ukrajinou rovnako so Slovenkami a Sanja Premovičová sa s reprezentáciou Čiernej Hory prebojovala na letné olympijské hry v Tokiu. „Je pravdou, že sme trošku vyšli zo zápasového rytmu. Okrem reprezentantiek ostatné dievčatá nehrali tri týždne, tomu sme museli prispôsobiť aj prípravu na dôležitý duel v Prahe. Pri pohľade na tréningový proces by to ale mohlo byť dobré. Uvidíme teda, ako to vypáli v nedeľu v Prahe,“ reaguje tréner MŠK.

Aj keď je Iuventa zatiaľ na druhom mieste v tabuľke, tá je stále poriadne skresľujúca. Na vedúci Most stráca štyri body, no má aj dva zápasy k dobru. S treťou Slaviou má rovnako po 26 bodov, „zošívané“ však majú odohrané o päť zápasov viac. S týmito tímami sa MŠK ešte nestretol a zrejme tieto štyri konfrontácie rozhodnú o tom, či získa medailu, alebo nie. „Momentálne sa sústredíme len na nedeľu a duel v Prahe. Ideme tam s cieľom odohrať kvalitné stretnutie a pokúsiť sa získať dva body. Čo sa týka súpera, je to podobné ako doma proti Písku. Vtedy som upozorňoval na strelkyňu súpera Terezu Pokornú, ktorá bola vtedy najlepšou strelkyňou MOL ligy, teraz je na prvom mieste Veronika Galušková zo Slavie. Niektoré veci majú tieto tímy spoločné, niektoré odlišné. Sú tam špecifiká, čo sa týka obrany. Zanalyzovaného súpera máme, uvidíme, čo sa ukáže v nedeľu na palubovke,“ pokračuje tréner Michalovčaniek, podľa ktorého ďalších slov bude každý nasledujúci duel MŠK Iuventa v rámci úspechu, či neúspechu v MOL lige kľúčový. „Nielen ten nedeľňajší, ale aj každý následný. Hráme ešte aj v Moste, Hodoníne, Písku, či Zlíne, čo budú taktiež ťažké zápasy. Taktiež doma privítame postupne Plzeň, Slaviu, či Most. Aby sme si udržali pozíciu v tabuľke, musíme bodovať v každom jednom.“

Čo sa týka špecifík, jedna pri zápasoch Slavie s Michalovcami vyniká. Trénerom tímu z hlavného mesta Čiech je totiž bývalý lodivod Iuventy František Urban. „Ja by som to až tak špecificky nevnímal. Tréner Urban je v Slavii už druhú sezónu, takže to nie je čerstvá záležitosť,“ podotýka Beňadik a na jeho slová nadväzuje aj Rebičová. „Patrím k tým hráčkam, ktoré tréner Urban v minulosti viedol. Tak ako tréner Urban pozná nás, my zase poznáme jeho štýl trénovania a hru, ktorú presadzuje. Až samotný zápas ukáže, koho to bude výhoda.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.03.2021 10:32:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.