files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Trenčíne bez televíznych kamier, Opatovský opäť čaká vyrovnané zápasy

Tak ako sa čakalo, štvrťfinálová séria Kaufland play-off Tipos Extraligy medzi dvoma Duklami michalovskou a trenčianskou je veľmi vyrovnaná. V Michalovciach si oba tímy na svoje konto pripísali po jednom víťazstve, do Trenčína sa tak séria sťahuje vyrovnaná.

Spokojnejší samozrejme môžu byť Trenčania, ktorí na Zemplíne ukoristili jedno víťazstvo. Blízko k nemu boli už v piatok, v prvom zápase série, v ktorom po prvej tretine viedli 4:0. Michalovčania však vo zvyšných minútach otočili a zvíťazili 5:4. Druhý duel si už Trenčania nenechali ujsť. Tentoraz otáčali oni, keď prehrávali 0:1 aj 1:2, nakoniec ale zvíťazili 4:2. „V prvých dvoch zápasoch sa udialo to, čo som očakával. Dvanásťdňovú prestávku Michalovčanov Trenčín využil. Štvorgólový náskok ale stratil. Ak mám povedať pravdu, v play-off som takýto obrat ešte nevidel. Videl som takýto obrat v základnej časti, v play-off ešte nie. Napodiv, v druhom zápase sa Trenčania dali psychicky dokopy a na moje milé prekvapenie vyhrali,“ rozhovoril sa bývalý skvelý útočník Martin Opatovský, ktorého sme vzhľadom na to, že obliekal dres oboch Dukiel stanovili do role nášho experta pre štvrťfinálovú sériu.

Po prvom vzájomnom meraní síl a päťgólovom obrate Michalovčanov sa zdalo, že Trenčín bude z toho psychicky vykoľajený. Opak bol však pravdou. „Trenčania boli lepším tímom a v druhom zápase zaslúžene vyhrali,“ reaguje Opatovský, v súčasnosti aj spolukomentátor stanice SPORT TV. Podľa neho sa teraz výhoda presúva na trenčianske hokejky a je len na nich, ako s tým naložia v utorkovom treťom a stredajšom štvrtom zápase série. „Momentálne sú na „výške“. V Michalovciach sa predstavili v dobrom svetle. Proste si nezaslúžili vracať sa domov s prázdnymi rukami,“ pokračuje Martin Opatovský. Podľa jeho ďalších slov ale Michalovčania ešte nepovedali v sérii posledné slovo. „Určite nie! Majú kvalitný tím, ktorý dokáže vyhrať dôležité zápasy. Budú si chcieť stratené teraz zobrať späť. V základnej časti v Trenčíne vyhrali oba zápasy a kľudne sa môže stať, že vyhrajú aj teraz dvakrát.“ Vyrovnaná série napíše v utorok a v stredu svoj tretí a štvrtý diel. Ako vidí tieto zápasy Opatovský? „Ako som povedal, kľudne sa môže stať, že Michalovčania tu dvakrát vyhrajú a môže sa stať, že dvakrát vyhrá Trenčín. Očakávam naďalej vyrovnanú sériu. Ako som povedal, podľa mňa ju rozhodnú brankári. Mišo Valent chytá v trenčianskej bráne výborne. Na druhej strane, Tomáš Tomek inkasoval až osemkrát, čo je na jeho pomery dosť veľa. Sám som zvedavý, ako na to zareaguje tréner Michaloviec Valtonen a či dá príležitosť v treťom zápase Škorvánkovi, ktorý dochytal prvý zápas bez inkasovaného gólu,“ dodáva na záver náš expert pre štvrťfinálovú vojnu dvoch Dukiel.

Je len na škodu, že tretí duel najnapínavejšej štvrťfinálovej série, so začiatkom od 18.00 hod., sa nedostane k televíznemu divákovi. Ten mala odvysielať podľa poradia stanica SPORT TV 2, ktorá ale na utorok uprednostnila duel semifinále KHL SKA Petrohrad – CSKA Moskva. Fanúšik si tak bude musieť vystačiť iba s prenosom na Tipsporte. Stredajší duel so začiatkom takisto od 18.00 hod. odvysiela v priamom prenose stanica RTVS 2.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.04.2021 11:51:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.