files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vojna Dukiel vyvrcholila predĺžením, Bartánus rozhodol škaredými gólmi

Tak ako sa čakalo, najnapínavejšia štvrťfinálová séria Kaufland play-off Tipos Extraligy bola medzi dvoma Duklami. Trenčania síce obsadili v základnej časti až siedme miesto, no druhým Michalovčanom poriadne znepríjemnili ich historickú prvú účasť v play-off. Nakoniec postúpil mierny favorit. Michalovčania zvládli všetky tri zápasy v Trenčíne a tým položili základ pre svoje víťazstvo 4:2 v sérii. V sérii, kde doma zvíťazilo mužstvo iba raz, aj to v prvom zápase a aj to museli Michalovčania otáčať z 0:4 na 5:4.

Séria sa ukončila vo svojom šiestom diely pod Hradom Matúša Čáka. Trenčania nedokázali Michalovce na domácom ľade zdolať ani na piaty pokus, hoci k tomu boli veľmi blízko. Michalovským hrdinom sa stal Marek Bartánus. Ten štyri minúty pred koncom vyrovnal na 1:1, keď dorazil do siete strele Southorna a v predlžení strelil aj druhý gól „lišiakov“, keď pre zmenu dorazil do siete strelu Ťavodu. „Som strašne rád, že sa mi podarilo rozhodnúť šiesty duel na trenčianskom ľade,“ rozhovoril sa dvojgólový strelec. „Ako som avizoval pred zápasom, vedel som, že to bude vyrovnané. Tých šancí nebolo veľa. Hovoril som, že tam padnú jeden, či dva škaredé góly a to sa aj potvrdilo. Som strašne rád, že som bol na správnom mieste a mohol som rozhodnúť,“ pokračuje Bartánus, ktorý sa dvoma gólmi podieľal aj na päťgólovom obrate v prvom zápase.

Séria medzi dvoma Duklami bola nesmierna vyrovnaná. Až v piatich zápasoch zo šiestich zvíťazili hosťujúci tím a dôležitá teda bola aj prvá michalovská výhra, kedy „lišiaci“ otáčali z 0:4 na 5:4. „Tých sérii som už odohral viacero, no táto bola za posledné roky asi najťažšia,“ zdôrazňuje Marek Bartánus a na jeho slová nadväzuje aj kapitán tímu Vladimír Mihalik. „Bola to pre nás na prvé kolo až neočakávane ťažká séria. Čo sa týka toho šiesteho zápasu, bolo to poriadne pretaktizované. My sme si verili, že ten vyrovnávajúci gól strelíme, čo sa nám aj podarilo.“

Michalovčania tak vo svojej premiérovej účasti v play-off postúpili cez prvú prekážku a splnili tým predsezónny cieľ, ktorým bola minimálne účasť v semifinále. V ňom ich po bitke o najlepšiu Duklu na Slovensku čaká ďalšia prestížna prekážka HK Poprad a pôjde teda o bitku o východ. Séria odštartuje vo štvrtok na michalovskom ľade, kde sa v piatok odohrá druhý zápas (začiatky o 18.00 hod., priame prenosy RTVS 2). Po dvoch dňoch voľna sa séria následne presťahuje do Popradu, kde sa odohrá v pondelok jej tretí a v utorok štvrtý duel. Vo štvrtok 22. apríla príde na rad prípadný piaty zápas, v sobotu 24. apríla v Poprade šiesty a keď sa séria nerozhodne ani v ňom, vyvrcholí v pondelok 26. apríla v Michalovciach. Druhú semifinálovú sériu vytvoria Zvolen a Slovan Bratislava. Extraligové finále je nateraz v pláne od druhého do trinásteho mája.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.04.2021 10:53:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.