files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Urban po prvej prehre v Chemkostav aréne: Iuventa bola vo všetkom lepšia

Michalovská Chemkostav aréne bola v nedeľu svedkom ďalšieho zaujímavého návratu. Hráčky MŠK Iuventa Michalovce privítali Slaviu Praha, ktorú vedie ich bývalý tréner František Urban. Ten v minulej sezóne doviedol svoj tím v tejto hale k senzačnej remíze (26:26), tentoraz sa ale k úspešnému výsledku vôbec nepriblížil. Jeho zverenky podľahli favoritovi hladko 24:34, keď už v prvom polčase bolo o víťazovi rozhodnuté.

Michalovčanky vstúpili do zápasu výborne. Rýchlo viedli viacgólovým vedením a polčas nakoniec vyhrali 19:11. To bol základný kameň k ich vysokému víťazstvu, pretože v druhom dejstve sa už hra vyrovnala. „O desať je dosť veľa. Spokojnejší by som bol, keby sme prehrali o päť, či šesť gólov,“ poznamenal po vysokej porážke, mimochodom jeho prvej ligovej v Chemkostav aréne, František Urban. „Iuventa bola vo všetkom lepšia. Tréner Beňadik má momentálne káder, aký má a ten ukázal svoju silu. Ja mám stále najvyššie ambície, preto som očakával iný priebeh zápasu. V sobotu sme ale hrali doma zápas s Pískom, následne nás čakala v nedeľu od rána cesta do Michaloviec. Aj tomu pripisujem slabší prvý polčas, ktorý sme vôbec nezachytili. Druhé dejstvo sa mi už páčilo viac. Potešili ma mladé hráčky. V kádri mám viaceré osemnásť, či devätnásťročné dievčatá, v ktorých je obrovský potenciál. Iuventa vyhrala zaslúžene. Ako som povedal, keby to ale bolo o päť, či šesť gólov, bol by som spokojnejší,“ pokračuje tréner, ktorý s Iuventou vyhral trikrát MOL ligu a tešil sa aj z troch slovenských titulov a štyroch víťazstiev v Slovenskom pohári. Ďalšie dva slovenské tituly získal ako asistent Jána Packu.

V minulosti sa aj pražská Slavia tlačila do popredia MOL ligy. V tom je aj teraz, no už je jasné, že „zošívané“ zostanú bez medaily. Tie si rozdelia Most, Michalovce a Dunajská Streda. O víťazstvo v lige sa pobijú Michalovce s Mostom. Ich prvý súboj na Veľkonočnú nedeľu zvládol lepšie Most, ktorý doma triumfoval po výsledku 28:23. „Bol to jeden zo zápasov, ktorý som si pozrel. Určite sa teším aj na odvetu, pretože Michalovčanky majú svojmu rivalovi čo vracať. Bude zaujímavá. Dúfam ale, že tentoraz nebude tiecť krv. Myslím si, že tie vyjadrenia boli absolútne zbytočné a súhlasím s článkom, ktorý vyšiel na stránke michalovského klubu,“ podotýka František Urban. Ten sa môže stretnúť s Mostom takisto. Jeho tím by ale musel zvládnuť semifinálovú prekážku v národnom play-off, ktorou bude zrejme Olomouc. „Vyzerá to tak, že na 99 percent sa stretneme s Olomoucom. Play-off sa hrá pohárovým štýlom doma-vonku. Ja verím, že zúročíme naše skúsenosti z účasti v pohárovej Európe. Na prípravu máme relatívne dlhý čas. Veď začíname až ôsmeho mája a keďže v lige už máme odohrané všetko, dovtedy asi budeme herne pauzovať. Môžeme sa kľudne na Olomouc pripravovať a verím, že sa hráčkam o tomto tíme bude aj snívať,“ smeje sa František Urban.  

 

Rodák zo Sečoviec sa v zápasoch jarnej časti MOL ligy už musí zaobísť bez pivotky Vladimíry Kišíkovej. Odchovankyňa michalovskej hádzanej, ktorá sa v lete nedohodla s vedením klubu na novej zmluve a odišla práve do Prahy, chýba v zostave „zošívaných“ už dlhšie a chýbať bude až do konca sezóny. „Zranila sa už v zápase prvého kola s Mostom, keď sa v brejku zrazila s brankárkou Mullnerovou. Podvrtla si koleno a mala v ňom natiahnutý bočný krížny väz. Snažili sme sa to dať dokopy priamo v Prahe. Chodila k špecialistom, no už to na návrat na palubovky nebolo a preto sme sa vo februári korektne rozišli,“ poznamenal k absencii Kišíkovej Urban, podľa ktorého slov sa už jeho zverenky z Michaloviec aj z Prahy na palubovky zrejme nevráti. „Momentálne končí štúdium na vysokej škole a čo viem, tak sa chce uberať inou cestou, akou je hádzaná. Chcela hrať ešte túto sezónu a následne skončiť. Aj preto sme sa dohodli iba na jeden rok. Takýto koniec ma dosť mrzí. Nemala profi zmluvu, v Prahe aj pracovala. Posledný rok hádzanej si chcela ešte užiť a o to mi je to ľúto, že neprišlo k zavŕšeniu sezóny. Ako hovorím, po vzájomnej dohode, na jej prosbu, sme sa dohodli na ukončení kontraktu.“

Vladimíra Kišíková zrejme končí aktívnu hádzanársku kariéru

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.04.2021 15:00:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.