files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Príčinou pádu školy v Nacinej Vsi bol nekvalitný betón

 

Zo znaleckých posudkov vyplynulo, že stavebná firma, ktorá rekonštruovala budovu školy v Nacinej Vsi, a ktorá sa počas týchto prác zrútila, nepochybila. Hlavným dôvodom bolo to, že ešte počas výstavby tejto budovy v roku 1958 bol použitý nekvalitný betón. Budova sa bude búrať.

 


 

Nekvalitný betón


Stavebná firma, rekonštruujúca budovu Základnej školy v obci Nacina Ves (okres Michalovce), ktorej časť sa v júli tohto roka zrútila a pod jej troskami zahynul jeden z robotníkov,  pri stavebných úkonoch nepochybila. Za hlavný dôvod havárie školského objektu označil nevhodné postupy stavbárov pri budovaní školského zariadenia ešte v 50. rokoch 20. storočia.  Pri stavbe tohto objektu bol podľa znaleckých posudkov použitý nekvalitný betón. V roku 1958, keď sa budova stavala, sa použil zlý štrk, málo cementu, takže chyba sa stala v čase výstavby a nepochybila teda stavebná firma, ktorá vykonávala rekonštrukciu.

Na základe znaleckého posudku sa bude celá stavba búrať, pretože rekonštrukcia by bola drahšia ako nová stavba. Starosta Nacinej Vsi Anton Šandor nás informoval, že termín prípadného búrania školského zariadenia zatiaľ nie je stanovený.

 

Čo sa udialo 27. júla 2010?


Tri podlažia opravovanej budovy školy sa prepadli 27. júla asi o 13.30 h. V tom čase na stavbe pracovalo deväť robotníkov. Hasiči spod trosiek neskôr vyslobodili dvoch. Jeden z nich bol zranený ľahšie, druhému museli lekári amputovať nohu.

Posledného z trojice zavalených našli hasiči pod troskami niečo po 23.17 h bez známok života.


Vyučuje sa v náhradných priestoroch


Obec, do ktorej prichádzajú za vzdelaním aj žiaci z neďalekých Petroviec nad Laborcom a Vole, vytvorila pre zabezpečenie vyučovacieho procesu pred začiatkom školského roka tri náhradné triedy v priestoroch materskej školy, v cirkevnom objekte bývalej materskej školy zriadila päť tried a ďalšie dve v budove komunitného centra.

Polícia podľa slov Jany Demjanovičovej z Krajského riaditeľstva Policajného zboru vyšetruje tento prípad naďalej ako prečin všeobecného ohrozenia.

                                                         (VK)




 

 









Uverejnené: 04.11.2010 11:22:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.