files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Exteriérová prírodovedná učebňa na brehu Morského oka

Morské oko je súčasťou Vihorlatského pralesa a prírodnou pamiatkou, zapísanou v zozname prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO.

 

Obrovský záujem návštevníkov o tretie najväčšie prírodné jazero na Slovensku núti skvalitňovať podmienky, najmä v duchu ekoturizmu. Aj preto v blízkosti náučného chodníka, kaštielika a chaty s bufetom pribudlo sedem exteriérových edukačných hier, ktoré interaktívnou formou prezentujú vedomosti, týkajúce sa života rastlín a živočíchov, doby rozkladu odpadov a zásady správania sa v lese. Päť edukačných lavičiek so stolmi je určených pre návštevníkov všetkých vekových kategórií. 

 

Učenie je zábava! 6 interaktívnych drevených tabúľ a lavičko-stolov čaká na všetkých zvedavých turistov, ktorí túžia po nových poznatkoch. Prírodná učebňa stojí pri bufete Morské oko. Nejde len o obyčajné tabule a lavičky. Presvedčte sa sami! Exteriérovú prírodovednú učebňu môžete využiť ako zastávku na oddych pri vašej prechádzke okolo Morského oka alebo turistike na Sninský kameň.

 

Hlavným cieľom projektu je vytvorenie nového produktu pre návštevníka a zvyšovanie kvality už existujúcich služieb v Národnej prírodnej rezervácii (NPR) Morské oko, a to vybudovaním exteriérovej prírodovednej učebne pri Bufete Morské oko. Bufet je súčasťou Chaty Morské oko, kde si turisti/návštevníci nielen oddýchnu, ale zaujímavým spôsobom získajú nové informácie a vedomosti, týkajúce sa prírody a ekológie. Realizácia tohto projektu prispeje k zlepšeniu služieb poskytovaných v NPR Morské oko, čo bude mať pozitívny dopad na zvýšenie návštevnosti okresu Sobrance i regiónu dolného Zemplína. Zvýši sa jeho ekonomická výkonnosť, konkurencieschopnosť a projekt prispeje k rozvoju cestovného ruchu.



Uverejnené: 22.06.2021 10:00:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.