files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Polícia od pondelka s intenzívnou kontrolou hraníc

Policajti od pondelka piateho júla začínajú s intenzívnymi kontrolami hraníc. Niektoré menšie hraničné priechody budú od tohto dátumu zatvorené. Vyplýva to z nového alert systému, ktorým sa riadia opatrenia na hraniciach. Slovensko je tento týždeň zaradené v oranžovej fáze. Výnimku z kontrol bude mať nákladná doprava.

Intenzívne kontroly budú predovšetkým na dodržiavania povinností osôb vstupujúcich na územie Slovenskej republiky cez jej vnútorné a vonkajšie hranice, vrátane letísk. Kontroly sa budú vykonávať taktiež vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. „Príslušníci Policajného zboru budú pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverovať splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica, preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností. Z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky žiadame občanov, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení,“ píše polícia na svojom facebooku.

Každá osoba, ktorá od 9. júla 2021 vstúpi na územie SR, sa musí registrovať na http://korona.gov.sk/ehranica. Registrovať sa nemusia deti do 12 rokov a osoby vykonávajúce tranzit cez územie Slovenska. „Netýka sa to plne zaočkovaných, ktorým prvá registrácia platí nasledujúcich 6 mesiacov osôb po zaočkovaní prvou dávkou ktorejkoľvek vakcíny - týmto osobám platí prvá registrácia do 9. augusta, osôb od 12 do 18 rokov, ktorým prvá registrácia platí do 9. augusta, osôb cestujúcich za diagnostikou alebo liečbou, ktorým prvá registrácia platí 1 týždeň,“ pokračuje polícia na svojom facebooku.

Ktoré priechody sa zatvoria?
Na hranici s Rakúskom: Bratislava (Kopčianska ulica) – Kittsee
Na hranici s Maďarskom: Veľký Kamenec – Pácin, Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely, Skároš – Holloháza, Domica – Aggtelek, Tachty – Cered a Kalonda – Ipolytarnóc
Na hranici s Poľskom: Palota – Radoszyce, Nižná Polianka – Ožena, Becherov – Konieczna, Kurov – Muszynka, Čirč – Leluchów, Lysá nad Dunajcom – Niedzica, Tatranská Javorina - Lysa Poľana, Suchá Hora – Chocholów, Bobrov – Winiarczykówka, Novoť – Ujsoly
Na hranici s Českom: Čadca - Milošová – Šance, Červený Kameň - Nedašova Lhota, Horné Srnie – Brumov - Bylnice, Nová Bošáca – Březová, Moravské Lieskové – Strání, Vrbovce – Velká nad Veličkou, Skalica – Sudoměřice, Brodské – Lanžhot, cestné prejazdy Kohútka, Drietoma - časť Liešna, Stará Myjava, Kykula, Predpoloma a Javorina.



Uverejnené: 05.07.2021 09:49:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.