files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Letné tábory pre deti budú dostupné v každom regióne Košického kraja

Deti z Abova, Spiša, Zemplína aj Gemera si môžu užiť leto v táboroch kultúrnych organizácií Košického samosprávneho kraja. Vybrať si môžu aj z pestrej ponuky kreatívnych činností.

„Už v minulom roku sme zaznamenali vyšší záujem o denné letné tábory pre deti. Kontakt s rovesníkmi, učenie hrou a nové zážitky boli pre ne vítaným osviežením po obmedzeniach súvisiacich s pandémiou V tomto roku pripravili naše kultúrne organizácie znova širokú ponuku letných táborov. Deti si budú môcť vybrať z ponuky 18-tich táborov a 31 turnusov. Každý tábor bude ladený inak. Deti sa môžu tešiť na filmový, divadelný, umelecký, remeselný, astronomický aj environmentálne zameraný tábor, okrem toho naše kultúrne organizácie pripravili aj workshopy, tvorivé dielne a tematické prehliadky,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Na Zemplíne pripravili pracovníci Zemplínskeho kultúrneho centra a hvezdárne letný astronomický tábor na Zemplínskej šírave, ktorý spraví z detí na týždeň  astronómov. Skúmať budú hviezdnu oblohu, vytvoria si vlastné skafandre a vydávajú sa na expedície. Druhým táborom je denný tábor Zoskáčik, tu sa deti priučia napríklad maľbe na sklo alebo práci s hlinou.  Zemplínske múzeum v Michalovciach pripravilo pre malých výskumníkov archeologické bádanie a skúmanie života šľachty. Ďalší múzejnícky tábor bude pripravený v Trebišove, Múzeum a kultúrne centrum južného Zemplína pozýva deti na denný tábor Kaštieľkovo. Milovníci kníh môžu svoju záľubu rozvíjať v dennom čitateľskom tábore Knihovníček, ktorý organizuje Zemplínska knižnica v Trebišove. Pripravený tu bude ilustrátorský workshop, piknik i celodenný výlet. Na tábor s názvom Tri Di Art II. pozýva Kultúrne centrum Medzibodrožia a Použia v Kráľovskom Chlmci, zameraný bude na rôzne oblasti umenia – film, fotografiu, divadlo, ľudové remeslá aj literatúru.

 

Galerijný svišť privíta deti v Galérii umelcov Spiša v Spišskej Novej Vsi a prevedie ich Galerijným skautingom. Galéria zároveň ponúka aj tábor  pre milovníkov animovaných filmov  – Filmuška a v priebehu leta pripravuje aj pestrú ponuku kreatívnych dielní pre rodičov s deťmi. Deti sa na Spiši môžu tešiť aj na workshopy Spišského kultúrneho centra a knižnice – Graffity prázdninový džem a Letný výtvarný workshop. Malý milovníci histórie môžu navštíviť Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi, ktoré v priebehu leta ponúkne tematicky ladené programy pre organizované skupiny detí. Gemerský región ponúkne v zastúpení Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave denný tábor Ekáčikovia z knižnice, ktorý bude zameraný na spoznávanie prírody a ochranu životného prostredia. S ponukou nezaostane ani Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, ktoré pre deti pripravuje denný tábor ANIMOsCool zameraný na animovanú tvorbu, Remeselnícky denný tábor v Dome tradičnej kultúry Gemera aj pobytový muzikantský tábor Po gemersky hráme. Hviezdna misia - stanovanie pod hviezdami aj pozorovania oblohy čakajú deti v areáli rožňavskej hvezdárne. Dobrodružné povahy si prídu na svoje v Baníckom múzeu v Rožňave,  pripravená tu bude Cesta nerastov, kde sa deti oboznámia s vývojom banskej techniky. V rámci Geopiatkov v múzeu si môžu malí aj veľkí návštevníci skúsiť ryžovanie zlata a hľadanie fosílií. Vybrané stredy v mesiacoch júl a august budú v múzeu venované spoznávaniu mesta Rožňava.

Leto v galérii si môžu deti užiť vďaka Východoslovenskej galérii. Centrum kultúry Košického kraja pripravuje  denný vidiecky tábor Remeselníček aj tábor zameraný na ľudový tanec – Otvorený folklórny park. Divadlo Thália Színház ponúkne príležitosť budúcim umelcom, ktorí v rámci denného divadelného a filmového tábora dostanú možnosť nazrieť do zákulisia umeleckej produkcie. Letné tábory pod taktovkou Košického samosprávneho kraja sa riadia aktuálnymi pandemickými opatrenia. Pri pobytových táboroch, ktoré trvajú viac ako štyri dni, sa všetci účastníci  musia preukázať  negatívnym výsledkom PCR testu, ktorý nie je starší ako 72 hodín. Táto povinnosť neplatí pre deti do 10 rokov, zaočkované osoby a osoby, ktoré prekonali COVID-19. Pri denných táboroch epidemiológovia odporúčajú, aby deti aj osoby zabezpečujúce priebeh táborov mali pri nástupe negatívny výsledok PCR testu, ktorý nie je starší ako 72 hodín. Potrebný PCR test do letného tábora nemusia uhrádzať rodičia detí, preplatí ich štát. Podrobné informácie o letných táboroch a aktivitách nájdete TU alebo na webových stránkach a sociálnych sieťach kultúrnych organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK.



Uverejnené: 09.07.2021 17:03:21 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.