files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hrdzu vystriedali maľby na plátno

 

Po dlhšej prestávke opäť ožíva kultúrno-alternatívny priestor Subterén. Posledné vystavené hrdzavé obrazy Petra Kalmusa nabrali po letných záplavách novú koróziu, ktorou bol očarený  aj sám autor. Voda galérií narobila neplechu, ale pri každodenných prácach sa ju podarilo dať znovu do predošlého stavu. Na nedávno otvorenej výstave  predstavil nadšencom umenia svoje čiernobiele i farebné diela, Mgr. Art. Kamil Kozub alias Andy Warhol.

 


 

Jedinečný portrétista

 

Kamil je reprezentantom mladej generácie súčasných výtvarníkov pôsobiacich na východnom Slovensku. Jeho výtvarný prejav profilovalo štúdium na VŠVU v Bratislave v ateliéri maľby u prof. J. Bergera a stáž na TU v Košiciach u prof. A. Szentpetéryho.  V súčasnosti pôsobí ako pedagóg na SUŠ v Kežmarku. Autor je verný klasickému výtvarnému médiu, a to maľbe. Tvorba je príznačná expresívnym rukopisom a širokospektrálnym koloritom. Inklinuje k rozmerným plátnam, čím dostáva priestor na obsahovo výpravné témy. Venuje sa portrétnej tvorbe, figurálnej kompozícii, v ktorej preniká až k abstrakcii. „Kamil je predovšetkým unikátny portrétista s vynikajúco zvládnutými proporciami a citlivo vtlačeným výrazom,“ uviedla Magdaléna Bačová, kurátorka výstavy.

Vystavené práce sú prierezom jeho tvorby, kde od abstraktných foriem cez portréty môžeme nájsť inšpiráciu krajinou. Okrem maľby je tu aj séria kresieb „Autorporét I., II., III., IV.“, ktorá má príbehový charakter. Výstava je sprístupnená do 15.  novembra.

                                                           Martina Králiková





Uverejnené: 11.11.2010 12:24:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.