files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín so staronovou posilou. Prichádza Španiel José Casado

Káder MFK Zemplín krátko pred uzavretím prestupového obdobia aj pre amatérov uzrel ešte jednu staronovú posilu. Tréner Miroslav Nemec môže od týchto dní počítať aj so španielskym stredopoliarom Josem Davidom Casadom, ktorý tu pôsobil aj v jarnej časti sezóny 2018/19, kedy tímu dopomohol k historicky najlepšiemu piatemu miestu. O jeho príchode referuje  oficiálny web fortunaligistu.

Za Michalovce Casado na jar 2019 odohral 11 ligových a 3 pohárové duely, a strelil jeden gól do siete bratislavského Slovana. Po zastávkach v Španielsku (Penya Deportiva Santa Eulalia) a Rumunsku (SSU Politehnica Timisoara) sa po vyše dvoch rokoch znovu vracia na východ Slovenska, keď so Zemplínčanmi podpísal zmluvu do konca aktuálnej sezóny. „Som veľmi rád, že som opäť v Michalovciach. Zažil som tu síce krátke, ale úspešné obdobie. Chcem znovu odovzdávať čo najlepšie výkony za Zemplín a verím, že zopakujeme minimálne taký úspech, ako v sezóne 2018/19, kedy sme obsadili piate miesto, čo bolo vtedy najlepšie umiestnenie klubu v histórii. Aj teraz je tu veľmi dobré mužstvo, v ktorom je veľa mladých hráčov doplnených o niekoľkých skúsenejších, takže nie je nereálne opätovne hrať o vrchné priečky. Viem, ako funguje klub, poznám viacero hráčov, takže nemusím sa zoznamovať s prostredím,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu skúsený 33-ročný stredný záložník, ktorý s Michalovcami zarezáva už štyri týždne.

Odchovanec slávnej barcelonskej akadémie La Masia s bohatým futbalovým životopisom – okrem rodného Španielska (FC Barcelona, FC Sevilla, CP Granada, Vícar Cultural, Lorca Deportiva, CD Níjar, CD Huércal, Penya Deportiva) a Slovenska (ŠK 1923 Gabčíkovo, FC Spartak Trnava, FC ViOn Zlaté Moravce, MFK Zemplín Michalovce) pôsobil aj v Maďarsku (Kazincbarcika SC), Rumunsku (FC Botosani, SSU Politehnica), Česku (1. FK Příbram) a Nemecku (FC Karlsruhe) – si v sobotu pozrel domáce víťazné vystúpenie žlto-modrých proti Zlatým Moravciam, takže obraz o hernom štýle mužstva má dostatočný. „Bol to dobrý zápas. Chlapci odviedli veľmi dobrú robotu a vypracovali si veľa šancí. Aj keď to skončilo iba tesným výsledkom, víťazstvo Michaloviec bolo úplne zaslúžené. Pevne verím, že v najbližšom súboji proti Seredi, ktorú vedie môj prvý slovenský tréner Juraj Jarábek, na trnavskom štadióne, kde som v minulosti pôsobil, dostanem na ihrisku šancu. Aj keď som dlhšie nehral žiadny zápas, cítim sa dobre a som stopercentne pripravený. Chcem čo najskôr pomôcť mužstvu,“ dodal Casado.

PETER BRENDZA (FOTO: RÓBERT ANDREJOV)



Uverejnené: 22.09.2021 21:43:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.