files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa na víťaznej vlne aj po repríze lanského finále

Šláger štvrtého kola MOL ligy, v ktorom v repríze národného finále privítal MŠK Iuventa Michalovce HC DAC Dunajská Streda, sa počas duelu zmenil na exhibíciu Zemplínčaniek. Tie súkali svojmu odovzdanému súperovi jeden gól za druhým a po osemnásťminútovom gólovom výpadku hostiek v druhom polčase natiahli svoj náskok na štrnásť gólov, keď DAC zdolali 31:17.

Michalovčanky vstupovali do zápasu ako mierny favorit. Ich pozícia sa zvýšila po tom, keď hosťujúceho trénera začali trápiť zranenia niektorých hráčok. „Každý máme svoje problémy. Dunajská Streda sem prišla s takmer totožným kádrom, aký mala minulú sezónu, keď získala striebro v národnom play-off a bronz v MOL lige. V jej radoch boli aj hráčky, ktoré sa objavili v Sedmičke roka, kde sme my nemali zastúpenie... Nám sa počas týždňa zranili tri hráčky, chvalabohu, do zápasu sme ich stihli dať dokopy. Je otázka, ako to s nimi nastavíme po ďalších vyšetreniach v budúcom týždni, kedy nás čaká ďalší zápas v Zlíne,“ poznamenal po zápase tréner Iuventy Jan Beňadik, ktorý následne k vysokému víťazstvu dodal. „Do zápasu sme išli s dvoma cieľmi. Prvým bolo vyhrať a druhým vyhrať čo najvyšším rozdielom. Minulý rok nám v súboji s Mostom o prvé miesto chýbalo práve lepšie skóre. Teraz sme si povedali, že to tak byť nemôže a že musíme hrať všetky zápasy naplno od samého začiatku až do konca.“

Tréner Jan Beňadik bol spokojný s vysokým víťazstvom, ako aj výkonom, akým sa jeho zverenky dostali k štrnásťgólovej výhre nad v minulej sezóne bronzovým princom MOL ligy, ktorý sa netají ambíciami vystriedať Iuventu na slovenskom tróne. „Dievčatá hrali to, čo sme sa na poradách v týždni dohodli a aj chceli. Odovzdali na palubovke maximum, čoho výsledkom bolo vysoké víťazstvo. Potešili ma aj naše deti, ktoré vytvorili spolu s fanúšikmi parádnu atmosféru,“ zdôraznil tréner Michalovčaniek.

Michalovčanky tak natiahli svoju víťaznú sériu v tejto sezóne na štyri ligové duely. „Určite sme rady za toto víťazstvo, ako aj za tie predchádzajúce. Všetky si ceníme. Potešilo nás to, že sme zdolali Dunajskú Stredu, ale aj víťazstvo v Moste, kde sa nevyhráva každý deň. Som o tom presvedčená, že máme na to dosahovať aj ďalšie výhry,“ zdôrazňuje spojka MŠK Iuventa Adriana Holejová, podľa ktorej sa aktuálny líder MOL ligy viac natrápil na severe Čiech. „Dunajská Streda k nám neprišla v najlepšom rozpoložení. Chýbali im aj niektoré hráčky, náš zdravotný stav ale taktiež nie je optimálny. Zranenia k športu rozhodne patria a treba sa s tým zmieriť. Keď porovnávam našu konfrontáciu v Mostu a s DAC, ťažší zápas bol rozhodne v Moste,“ pokračuje Adriana Holejová. Podľa jej ďalších slov bolo v piatok v Chemkostav aréne vymaľované veľmi skoro. „Dobre sme sa na súpera pripravili. Vedeli sme, že na nich bude platiť rýchla hra a tú sme aj hrali. Všetky nás potešilo vysoké víťazstvo, už sa však pozeráme na ďalšie zápasy,“ zdôrazňuje po novom už reprezentačná spojka, ktorá by bola najradšej, keby víťazná séria Iuventy trvala čo najdlhšie. „Ideálne až do konca sezóny,“ smeje sa Holejová.

Väčší priestor v zápase dostala brankárka Iryna Jablonská, ktorá sa medzi troma žrďami strieda s Brazílčankou Almeidovou. „Ja som rada za každú minútu, ktorú chytám,“ zdôrazňuje ukrajinská brankárka, ktorá je v Michalovciach už piatu sezónu. V piatok v bráne svojich spoluhráčkam výrazne pomohla. „Oni mi pomohli výbornou obranou, ja som zase prispela niektorými zákrokmi. Spolu sme to zvládli,“ s úsmevom na perách zakončuje Jablonská.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.09.2021 16:01:51 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.