files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lúpežne ukradol 15 eur, hrozí mu až 8 rokov. Lúpežne prepadal aj tínedžer

Polícia objasnila ďalšie tri prípady lúpežných prepadnutí.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných úkonov vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže  18-ročnému Viktorovi z Košíc, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania v polovici júna tohto roka na autobusovej zastávke MHD Lingov v Košiciach fyzicky napadol 53-ročného muža z okresu Vranov nad Topľou, ktorý sedel na lavičke. Postavil sa pred muža a opakovane ho udrel do tváre. Potom mu z vrecka bundy ukradol peňaženku s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou 15 eur, a následne z miesta ušiel. "Poškodenému mužovi bola spôsobená škoda vo výške 30 eur, pričom mu neboli spôsobené zranenia vyžadujúce si lekárske ošetrenie. Obvinenému za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov," píše polícia v tlačovej správe.

V druhom prípade vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave obvinil dvoch mladíkov z Rožňavy, ktorí majú „na rováši“ lúpežne prepadnutie. 18-ročného Rožňavčana vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže a 19-ročného Rožňavčana z prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva. Podľa doterajšieho vyšetrovania ku skutku došlo v noci z piatka na sobotu (z 8.10. na 9.10.) na jednej z rožňavských ulíc. Keď starší z obvinených pýtal peniaze od poškodeného muža, ten sa preľakol a začal utekať.  Obvinený ho dobehol, chytil za odev, aby neušiel, prehľadal vrecká a ukradol mu mobilný telefón,  peňaženku s dokladmi, bankomatovou kartou a 5 eurami. Druhý z obvinených, 18-ročný Rožňavčan, pribehol na miesto a poškodeného 20-ročného fyzicky napadol. Opakovane ho udieral do oblasti tváre a hlavy. Potom obaja z miesta ušli. "Poškodenému mladému mužovi bola spôsobená škoda krádežou vecí najmenej 245 eur a pri fyzickom útoku mu boli  spôsobené zranenia s predbežnou dobou liečenia do 28 dní. Obvinenému zo zločinu lúpeže po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody až na 8 rokov, obvinenému z ublíženia na zdraví v súbehu s výtržníctvom za tieto skutky hrozí až trojročné väzenie," informuje polícia v tlačovej správe.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Gelnici vzniesol obvinenie 16-ročnému tínedžerovi z Prakoviec pre prečin krádeže, ktorý si podľa doterajšieho vyšetrovania v nedeľu (10.10.) podvečer vyhliadol svoju obeť pri jednom obchode v Prakovciach. Prenasledoval 51-ročného miestneho muža až k bytového domu. V momente, keď poškodený muž otváral vchodové dvere, z vrecka mu ukradol peňaženku s dokladmi, bankomatovou kartou a finančnou hotovosťou 2,60 eur. Potom ušiel na neznáme miesto. Poškodenému mužovi spôsobil škodu vo výške 112 eur, zranenia  neutrpel.  "Obvinený tínedžer, ktorý bol v minulosti trestne stíhaný aj za násilnú trestnú činnosť, bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie. Za trestný čin krádeže hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu," dodáva polícia.



Uverejnené: 12.10.2021 10:11:32 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.