files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Auto na streche, priúzka cesta, a „ja som to nebol“. Na cestách v kraji opäť „asistoval“ alkohol

V 44. týždni policajti zistili 22 prípadov požitia alkoholických nápojov u vodičov dopravných prostriedkov, pričom v 10 prípadoch bol alkohol zistený v množstve viac ako 1 promile. Minulý týždeň (44.) sme na cestách Košického kraja zaznamenali  aj 6 dopravných nehôd, pri ktorých asistoval alkohol.

Vo štvrtok (4.11.) večer, krátko pred 21.30 hodinou, 47-ročný Levočan prešiel s Daciou Logan v smere od obce Vajkovce na diaľničný privádzač D1 cez trávnatý ostrovček na križovatke, a po tom, čo prešiel cez diaľničný privádzač, narazil do zvodidiel vedľa cesty. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol policajtmi vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške, čo však odmietol, a odmietol sa podrobiť aj lekárskemu vyšetreniu na zistenie požitia alkoholických alebo iných omamných a psychotropných látok. Ďalšia jazda mu bola zakázaná, vodičský preukaz mu však odobratý nebol, pretože žiadny ani nemal. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 5.000 eur. Umiestnený bol do cely policajného zaistenia a obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O pár minút neskôr (21.30.) 23-ročný muž z okresu Trebišov s vozidlom zn. BMW, na ceste v smere od obce Nižná Hutka do obce Bohdanovce, zišiel z cesty do krovinatého porastu, niekoľkokrát sa s autom prevrátil, až nakoniec vozidlo ostalo stáť na streche mimo cesty. Muž z miesta dopravnej nehody odišiel, neskôr sa však na miesto vrátil. Dôvodom nielen nehody, ale aj jeho odchodu z miesta, možno bolo 0,71 mg/l alkoholu v dychu (1,48 promile). V sobotu (6.11.) pár minút pred 3. hodinou ráno, jazdou z jedného jazdného pruhu do druhého po cestách Michaloviec, na seba upozornil vodič osobného motorového vozidla zn. VW Polo. Dôvod sa ukázal hneď, ako ho policajti podrobili dychovej skúške, a to 0,77 mg/l alkoholu v dychu (1,60 promile).

Krátko pred 15. hodinou 53-ročná vodička z okresu Košice okolie odbočovala z cesty v smere od obce Rákoš na obec Bohdanovce s vozidlom Škoda Fabia s prívesným vozíkom na nespevnenú poľnú cestu. Narazila pri tom do prednej časti vozidla zn. Škoda Octavia, ktoré ju v tom čase predbiehalo, následkom čoho sa vozík odpojil a narazil do Škody Octavia. 29-ročný vodič Octavie stratil nad vozidlom kontrolu a zišiel s ním z cesty do nespevneného rigolu. Pri dopravnej nehode sa ľahko zranila vodiča Fabie aj spolujazdec z Octavie. Dychová skúška ani jedného z vodičov prítomnosť alkoholu nepotvrdila a celkovú škodu vyčíslili na 2.100 eur. Okolo 17.30 hodiny 38-ročný Košičan v košickej mestskej časti Krásna narazil do vozidla zaparkovaného pri jednom z rodinných domov. Keďže bol majiteľ pri vozidle, tváriť sa nenápadne sa mu nepodarilo. Privolaní policajti na mieste muža podrobili dychovej skúške s výsledkom1,18 mg/l alkoholu v dychu (2,46 promile)

Krátko po 18. hodine neodhadol šírku svojho jazdného pruhu 32-ročný Košičan, ktorý v Košiciach, s osobným motorovým vozidlom zn. Audi A4, v smere od Humenskej ulice na Popradskú, prešiel do protismeru a narazil do prednej časti tam odparkovanej Škody Octavia, no potom však ďalej pokračoval v jazde a auto odstavil až na Michalovskej ulici. Prečo sa mu tak „darilo“, zistili policajti hneď, ako muža podrobili dychovej skúške. Tá ukázala 1,72 mg/l alkoholu v dychu vodiča (3,58 promile). Hrať hru na nenápadného sa včera snažil 47-ročný vodič zo Spišskej Novej Vsi, ktorý pri vychádzaní z parkoviska na Mlynskú ulicu v Spišskej Novej Vsi narazil prednou časťou vozidla zn. Škoda Octavia do ľavého boku protiidúceho vozidla zn. BMW. Po náraze však nezastavil a z miesta sa pokúšal odísť, jeho spanilú jazdu mu však prekazila hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá ho zastavila. Výsledok dychovej skúšky, ktorej bol vodič podrobený, bol 0,97 mg/l alkoholu v dychu (2,02 promile), vodič protiidúceho vozidla mal negatívnu dychovú skúšku. K zraneniam nedošlo, predbežná celková škoda na vozidlách bola vyčíslená na 1.500 eur. „Všetci vodiči, ktorí svoje vozidlo viedli pod vplyvom alkoholu, boli umiestnení do cely policajného zaistenia a po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinení z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ píše polícia v tlačovej správe.



Uverejnené: 08.11.2021 16:45:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.