files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach bola ukončená revitalizácia komunikácií, chodníkov a parkovacích plôch

Michalovčania už môžu využívať novozrekonštruované cesty, chodníky aj parkovacie plochy. Tie sa obnovili v rámci tretej etapy rozsiahlej revitalizácie, ktorá trvala tri roky. Dielov hodnote takmer 3,9 mil. eur zrealizovala pre mesto Michalovce spoločnosť EUROVIA SK. 

Stavebné práce zahŕňali napríklad odstránenie starých vrstiev asfaltu, očistenie komunikácií, chodníkov a parkovacích plôch, ale aj vybúranie poškodených obrubníkov a osadenie nových. Upravili sa aj existujúce vpusty či kanalizačné šachty a položil sa nový súvislý kryt vozovky. Priechody pre chodcov saupravilina bezbariérové. Povrch chodníkov sa musel vybúrať a následne v požadovanom rozsahuobnoviť. „Celkovo sme zrekonštruovali 8 úsekov ciest a 18 úsekov chodníkov. Stavebné práce prebehli aj na sídliskách Západ a Východ. Zrekonštruovali sme vstup na futbalový štadión pri medicínskom centre a aj parkovisko pred mestským cintorínom,“ hovorí Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.

Počas stavebných prác sa celkovo použilo viac ako 26-tisíc m² podkladu zo štrkopiesku a takmer 30-tisíc m2 podkladu z prostého betónu. Na vyrovnanie povrchu sa minulo viac ako 4 200 ton a na opravu výtlkov viac ako 300 ton asfaltu. Využilo sa tiež viac ako 71-tisíc m2 spojovacieho asfaltového postreku a rovnaké množstvo asfaltového betónu. Celkovo sa položilo 510 m2 zámkovej dlažby a upravilo sa 255 ks poklopov. Osadilo saaj viac ako23-tisíc m betónového obrubníka. Rozsiahla revitalizácia prebiehala v niekoľkých etapách. S opravami sa začalo v roku 2017 a stavebné práce v rámci poslednej etapy boli ukončené v októbri 2021. 

Prehľad opráv v rámci 3. etapy, ktoré prebehli rokoch 2019 – 2021: Janka Alexyho, Andreja Kmeťa, Farská, Terézie Vansovej, Boženy Němcovej, Meďovská, Vila – Real, Jána Kollára.

Chodníky na uliciach: Močarianska (chodníky po oboch stranách - bez vjazdov), Vrbovská (chodník po ľavej strane smerom na obec Čečehov), P.O.Hviezdoslava (chodník od OD Kaufland po FŠ MFK Zemplín), Jána Hollého (chodník pri parku OR PZ SR),  Samová (chodník od ulice Mojmírová po ulicu Verbovčík), Lipová (spojnica s Ulicou L. Novomestského),  Janka Alexyho (chodník po ľavej strane pri kamenárstve), Duklianska (chodník po ľavej strane od OK), Karola Kuzmányho (chodník pri BD č.8 – 18), Boženy Němcovej (chodník pri rodinnom dome),  9. mája (pri rodinnom dome), Jána Kollára (chodník po oboch stranách), Tulipánová (chodník, spojnica ulíc Tulipánová a Zvončeková)

Ďalšie stavebné práce: sídlisko Západ (práce boli rozložené do niekoľkých etáp),  sídlisko Východ (medziblokové komunikácie ulice Kukoreliho), vstup na futbalový štadión (pri medicínskom centre), parkovisko pred mestským cintorínom na ulici Jána Kollára od domu smútku po zelený pás pred hlavným vstupom na cintorín



Uverejnené: 10.11.2021 11:25:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.