files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvrtáci z Trebišova vyhrali krajskú jazykovú súťaž a naučili sa 262 slovíčok

Žiaci zo ZŠ Pribinova v Trebišove zvíťazili v krajskom kole medzinárodnej súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školsva, vedy, výskumu a športu SR v online aplikácii na učenie slovíčok WocaBee. Do tretieho ročníka šampionátu sa zapojilo rekordných takmer 60 000 žiakov a súťažia v ňom triedy zo základných a stredných škôl na celom Slovensku. Žiaci zo ZŠ Pribinova v Trebišove po svojom víťazstve v rámci v rámci Košického kraja postúpili do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční od 17. do 24. novembra 2021. Celoslovenskí víťazi  budú v decembri reprezentovať Slovensko v záverečnom česko-slovenskom finále šampionátu. 

Jazyková súťaž v učení cudzích slovíčok v aplikácii WocaBee prebieha na slovenských aj českých školách už po tretí krát. V súťaži sa hodnotí usilovnosť v učení sa slovnej zásoby, o ktorej vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii, tzv. WocaPoints. V jednotlivých kolách súťaže víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka. Trieda tak súťaží ako tím a v šampionáte si na rozdiel od iných školských súťaží svoje vedomosti zlepšujú všetci žiaci v triede. Do celoslovenského kola súťaže sa prebojovali žiaci zo ZŠ Pribinova v Trebišove z okresného a krajského kola v konkurencii 266 zapojených tried. V krajskom kole súťaže dosiahli v priemere 7176 bodov, tzv. WocaPoints na jedného žiaka. Pre lepšiu predstavu – každá správna odpoveď pri precvičovaní slovíčok v aplikácii znamená zisk približne 2 WocaPoints.

Pani učiteľka Gabriela Gregušová, ktorá v triede vyučuje anglický jazyk, komentuje súťaž a výkon svojich žiakov nasledovne: "Chcela by som sa celým srdcom mojim štvrtákom poďakovať. Tlieskam im za fantastický, ba priam neuveriteľný výkon. Myslím si, že táto súťaž je nielen o učení sa slovíčok, ale aj o rozvíjaní schopností a charakterových vlastností. Každým dňom svojou prácou posilňovali svoju zodpovednosť a vytrvalosť, pričom mnohí z nich prekonali sami seba. Krajské kolo zvládli bravúrne. Žiaci okrem nových slovíčok získali aj nové zručnosti užitočné pre ďalšie učenie sa a prácu."  Organizátor súťaže a autor aplikácie WocaBee Michal Ošvát hodnotí aktuálny ročník súťaže nasledovne: "Úroveň tretieho ročníka Jazykového WocaBee šampionátu sa aj vďaka podpore Ministerstva školstva opäť zvýšila a na motivácii žiakov sa to jednoznačne odráža. Štvrtáci z Trebišova dosiahli vynikajúci výkon, naučili sa stovky slovíčok a majú dobré šance reprezentovať nás aj na česko-slovenskej úrovni. Držíme im palce a všetkým zapojeným žiakom prajeme veľa motivácie v učení sa cudzích jazykov." Celoslovenské kolo súťaže Jazykový WocaBee šampionát sa uskutoční v termíne 17. – 24. 11. 2021. Víťazi celoslovenského kola sa na začiatku decembra virtuálne „stretnú“ v bonusovom česko-slovenskom finále s najlepšími z Českej republiky. Doterajšie výsledky súťaže sú dostupné na https://www.wocabee.app/sutaz/.

Tlačová správa



Uverejnené: 18.11.2021 13:16:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.