files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Športové kluby sa spájajú s jasným cieľom. Chceme divákov na tribúnach

Už piaty týždeň je michalovský okres v čiernej fáze covid automatu, čo aj pred lockdownom znamenalo výrazné obmedzenie ľudí na tribúnach. Aj preto sa tri profesionálne kluby MŠK Iuventa Michalovce, MFK Zemplín Michalovce a HK Dukla Ingema Michalovce spojili s cieľom, aby sa divák vrátil na tribúny.

Cesta podľa nich vedie k zvýšeniu očkovania, ku ktorému chcú motivovať vstupenkami na zápasy. Pridal sa k ním aj gastrosektor a takisto aj Thermalpark, ktorí taktiež pociťujú výrazné obmedzenia. Na štvrtkovej tlačovej konferencii v priestoroch futbalového štadióna ľudí spoločne vyzvali, aby sa dali očkovať proti koronavírusu. Prvú väčšiu možnosť budú mať v sobotu v telocvični Gymnázia Pavla Horova, kde Košický samosprávny kraj opätovne otvára očkovacie centrum.  Záujemcovia môžu prísť aj bez registrácie. Na výber budú mať z jednodávkovej vakcíny Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson alebo z dvojdávkovej vakcíny Pfizer/BioNTech. Očkovacie centrum bude v prevádzke v sobotu 27. novembra od 9:00 do 17:00 hod.

Športovci zhodne: Chceme divákov na tribúne

Na tlačovej konferencii sa zúčastnili aj kapitánka Iuventy Michalovce Patrícia Wollingerová, kapitán HK Dukla Ingema Michalovce Vladimír Mihalik, hráč Dukly Pavol Regenda a hráč MFK Zemplín Michalovce Filip Vaško. Všetci ľudí zhodne vyzvali, aby sa dali zaočkovať a pomohli tým sebe, ostatným, spoločnosti, či športu v meste. „My sme zažili prázdne tribúny už v minulej sezóne a nebolo to pre nás ľahké. Určite pred nimi nechceme hrať aj teraz. Aj preto ľudí prosíme, aby zvážili, či sa nedajú zaočkovať a pomôcť tak spoločnosti,“ povedal za všetkých kapitán Dukly Ingema Vladimír Mihalik. Odmenou pre tých, ktorí sa v sobotu prídu zaočkovať budú lístky na zápasy jednotlivých klubov. Pridal sa k ním aj gastrsektor, ktorý dáva cez 600 voucherov a takisto aj Thermalpark, ktorý pre tých, čo sa dajú zaočkovať pripravil sto voľných vstupov do svojho zariadenia. Samozrejme, každá zo vstupeniek, voucherov či vstupov závisí výrazne aj od toho, kedy sa uvoľnia opatrenia. „My veríme, že čo najskôr, no k tomu môžete dopomôcť iba vy,“ pokračujú všetci unisono.

Hlavná hygienička: Zaočkovanosť je slabá!

Okres Michalovce je už piaty týždeň v čiernej covidovej farbe, čo výrazne obmedzuje aj životy tých, čo sa zaočkovať dali. Zatvorené sú reštaurácie, ktoré fungujú iba cez okienkový predaj, podobne sú na tom aj kaviarne, zatvorené sú hotely, rekreačné zariadenia ako Thermalpark, no a športovci svoje zápasy hrajú len pred obmedzeným počtom divákov. Protipandemické opatrenia a nízka zaočkovanosť v regióne nedovolí použiť ani žolíka na inú farbu, akého použila trebárs Bratislava, kde je zaočkovanosť vysoká. „Celková zaočkovanosť obyvateľov okresu Michalovce je 37 percent, čo je veľmi málo. V športovej terminológii tak často používaný žolík môžete použiť pri 65 percentách zaočkovaných obyvateľov v rizikovej skupine nad 50 rokov. My tu máme zaočkovaných asi 59 percent ľudí, takže sa to dohnať určite dá,“ poznamenala okresná hygienička Janka Stašková, ktorá následne ľudí vyzvala k zodpovednému prístupu. „Touto cestou by som ich chcela vyzvať, aby sa zúčastnili očkovania. Očkovanie je jeden z najúčinnejších prostriedkov v boji proti Covid – 19. Ten ochromil všetkých. Najúčinnejšia zbraň proti nemu je práve očkovanie. Čím viac ľudí sa zaočkuje, tým bude väčšia kolektívna imunita a viac ľudí bude zdravších. A tým pádom budem aj život v spoločnosti slobodnejší. Nikto netvrdí, že očkovanie je stopercentné. Nič stopercentné nie je. Je to ale jednoznačne bezpečnejšie, pretože sa potvrdzuje, že aj keď očkovaná osoba koronavírus dostane, má miernejšie príznaky a skôr sa z neho dostane,“ dodala okresná hygienička.   

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.11.2021 11:48:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.