files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krajskí poslanci budú rokovať o návrhu rozpočtu na rok 2022

Poslanci Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja sa zídu posledný krát v tomto roku v pondelok 13. decembra. Rokovať budú o návrhu rozpočtu kraja na rok 2022. V budúcom roku bude župa hospodáriť s rozpočtom vo výške 346 860 000 eur. Najvyššia položka, až 109 022 200 eur je vyčlenená na vzdelávanie.

Návrh rozpočtu ráta aj s finančnými prostriedkami na vypracovanie štúdie realizovateľnosti na výstavbu diaľnice D1 na Zemplín (z Bidoviec až po hranicu s Ukrajinou). Vzhľadom na havarijný stav mostov kraj ráta so zakúpením vlastného mostného provizória či plošiny potrebnej na hlavné prehliadky mostov. Kraj chce v budúcom roku investovať aj do cyklotrás, konkrétne do cyklotrasy Podlesok – Spišský Štiavnik či cyklocesty Spišská Nová Ves – Levoča (po hranicu KSK). Župa chce tiež realizovať projekt Krajských prístavov. Tie by mali pribudnúť na Ružíne, Zemplínskej šírave, Palcmanskej Maši či Bukovci. Ich súčasťou budú napríklad požičovne člnov a kajakov, ako aj sociálne zázemie. Novinkou v rozpočte je aj nákup vodíkových bicyklov a infraštruktúry potrebnej na ich prevádzku. Krajskí poslanci budú rokovať aj o združení finančných prostriedkov na opravu časti cesty v obci Košická Polianka. „V súvislosti s plánovanou rekonštrukciou Slaneckej cesty, ktorá so sebou prinesie dopravné obmedzenia, bude jednou z obchádzkových trás z Krásnej úsek cez Košickú Polianku. Táto cesta síce nepatrí do majetku kraja, no vzhľadom na to, že je v havarijnom stave, rozhodli sme sa združiť finančné prostriedky s mestom Košice a úsek opraviť. Rekonštrukcia by mala stáť 220 000 eur, Košický samosprávny kraj by sa mal hradiť polovicu investície,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

V programe zastupiteľstva je aj návrh na kúpu pozemku v areáli bývalých tréningových plôch futbalového štadióna Lokomotíva v Košiciach. Kraj chce spolu so Slovenským športovým a olympijským výborom na tomto pozemku postaviť športovú trojhalu pre všetky loptové hry, ktorá bude spĺňať požiadavky pre profesionálnu tréningovú prípravu týchto kolektívnych športov. Znaleckým posudkom bola cena nehnuteľnosti určená na 2 200 000 eur. Poslanci budú hlasovať aj o návrhu na založenie spoločnosti Správa infraštruktúry cestovného ruchu, s.r.o. či neziskovej organizácie Dopravná infraštruktúra Košického samosprávneho kraja, n.o. Kraj chce tiež pomôcť spolufinancovať projekt výstavby cyklotrasás v Margecanoch, na Zemplínskej šírave medzi obcami Zalužice a Lúčky ako aj spolufinancovanie projektu „Cyklo-webový portál Košického kraja“.  Rokovanie Zastupiteľstva KSK bude prebiehať online, naživo bude vysielané na webe web.vucke.sk.



Uverejnené: 11.12.2021 11:34:26 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.