files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šiesti mladiství vykradli školu, teraz im hrozí basa a polepšovňa

Nad tým, ako zahnať nudu, rozmýšľala v pondelok (13.12.) večer v Sečovciach (okr. Trebišov) partia šiestich mladých ľudí.

Krátko po tom, čo odbila polnoc sa po vzájomnej dohode vybrali tri mladistvé osoby, a to 14-ročný Fabián, 13-ročný Imrich a 16-ročná Natália, spolu s 23-ročným Erikom, 22-ročným Nikolasom a 18-ročným Jozefom k jednej zo sečovských základných škôl a poškodili vstupné dvere do kuchyne. Erik a Natália ostali strážiť vonku, ostatní vošli do kuchyne, rozbili sklenenú výplň dverí, ktorými sa dostali na prvé poschodie a tam prehľadali školské triedy. Ulakomili sa na notebook s počítačovou myšou a napájacím káblom, ktorý bol v jednej z tried, vzali spolu s notebookom nohy na plecia a spoločne sa zo školy nenápadne vytratili. Škole tak krádežou spôsobili škodu vo výške viac ako 400 eur a poškodením zariadenia škodu 250 eur.

 

Netrvalo dlho a vďaka výbornej miestnej a osobnej znalosti skončila táto „podarená“ šestica kamarátov v rukách sečovských policajtov. Tí navyše zistili, že Erik, Natália aj Nikolas boli z obdobný skutok postihnutí aj v predchádzajúcich 12 mesiacoch, Nikolas dokonca v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený trestným rozkazom, ktorý už nadobudol právoplatnosť. Jozef bol za obdobný čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch rovnako odsúdený trestným rozkazom, ktorý už taktiež nadobudol právoplatnosť. „Po vykonaní potrebných procesných úkonov poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Sečovciach všetkých 6 osôb obvinil z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny hrozí im hrozia až 2 roky za mrežami (mladistvým osobám sa trestná sadzba znižuje na polovicu), Jozefovi a Nikolasovi hrozí, že si za mrežami posedia 6 mesiacov až 3 roky,“ píše sa v tlačovej správe polície.



Uverejnené: 16.12.2021 11:18:54 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.