files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prečo semáfory nefungujú počas sviatkov?

 

 

 Túto otázku si začali obyvatelia nášho mesta klásť čoraz častejšie po nedávnej tragickej nehode, ktorá sa stala  počas posledného sviatočného víkendu a pri ktorej prišiel o život  mladý Humenčan. Kto to má na svedomí,  ide o náhodu alebo to robí niekto naschval? Na tieto otázky sme našli odpoveď.

 

Všetko „naštartovala“ posledná nehoda

 

Pred časom sme poukázali na to, že často sa stáva, že práve počas sviatkov dochádza k výpadku svetelných semafórov na michalovských cestách. Či už ide o Vianoce, Veľkú noc alebo Sviatok všetkých svätých, v posledných rokoch sa to stáva pravidlom. Nedávno, práve počas „dušičkového víkendu“, sa stala dopravná nehoda, pri ktorej prišiel o život mladý motorkár. Tragédia sa stala na križovatke pred obchodným domom Kaufland v Michalovciach, kde v tom čase nefungovala svetelná signalizácia. Paradoxom bolo to, že na vine nebol samotný motorkár, ako sa to často stáva v takýchto prípadoch.

 

„Sviatoční vodiči“

 

Mnohí obyvatelia si myslia, že práve počas týchto kritických sviatočných dní, kedy na cestu vychádzajú okrem skúsených vodičov aj takzvaní „sviatoční vodiči“, ktorí vyťiahnu svojho „tátoša“ iba počas sviatkov,  by sa mala venovať väčšia pozornosť tomuto problému.

 

 

„Oranžová“  z bezpečnostných dôvodov

 

Správcom svetelnej signalizácie v meste sú technické a záhradnícke služby mesta Michalovce. Samotný mestský úrad Michalovce sa k tomuto problému vyjadril takto : „Ubezpečujeme Vás, že v doterajšej histórii TaZS Michalovce sa počas sviatkov úmyselne semafory nikdy nevypínali. Technicky sú nastavené tak, že aj pri najmenšom náznaku poruchy sa práve z bezpečnostných dôvodov prepínajú do režimu blikajúcich oranžových svetiel, čo v rámci platných dopravných predpisov znamená, že režim križovatky platí podľa dopravných značiek, čo je bežná štandardná situácia, ktorá pri dodržiavaní dopravných predpisov neohrozuje žiadneho účastníka cestnej premávky. K opätovnému nastaveniu semafórov dôjde až v prvý pracovný deň po nástupe zodpovedných pracovníkov do zamestnania, nakoľko nemáme platenú pohotovostnú službu na tento účel.  V každom prípade zastávame názor, že za dopravné nehody nemôžu nefunkčné semafory, ale nedisciplinovaní vodiči.“

 

       Veronika Kmecová



Uverejnené: 23.11.2010 10:45:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.