files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Silvestrovská noc pokojná, policajtov zamestnalo akurát auto na streche

Zo strany príslušníkov Policajného zboru rôznych útvarov v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach je na zabezpečenie verejného poriadku počas Silvestra a Nového roku každoročne vykonávaný zvýšený výkon služby. Z dôvodu protipandemických opatrení v súvislosti so šírením ochorenia Covid 19 sa v Košiciach, ale ani v iných väčších mestách Košického kraja, nekonali žiadne organizované silvestrovské oslavy, ako to bolo v predchádzajúcich rokoch.

Počas silvestrovskej noci policajti tak, ako po minulé roky, dohliadali na verejný poriadok, na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ďalší kontrolovali dodržiavanie platných protiepidemiologických opatrení, ako je napríklad povinnosť nosiť respirátor, dodržiavanie zákazu vychádzania či zákazu otvorenia prevádzok, ale v spolupráci s Mestskou políciou Košice aj preventívne pôsobili a kontrolovali používanie pyrotechniky. „Počas silvestrovského večera a noci polícia v Košickom kraji nezaznamenala žiadne mimoriadne udalosti ani vážne dopravné nehody, evidujeme iba prípady používania petárd, ktoré rušili okolobývajúcich či nezhody medzi bývajúcimi pod vplyvom alkoholu. Všetky prípady policajti na mieste dôsledne preverili, ku každému prípadu pristupovali individuálne,“ píše polícia v tlačovej správe.

Krátko po 21. hodine zamestnal všetky záchranné zložky 33-ročný Košičan, ktorý sa počas jazdy, v smere na sídlisko Ťahanovce pri odbočke z Prešovskej cesty, pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a s vozidlom zn. Renault Clio narazil pravou prednou časťou do betónového telesa nábehu zvodidla, a potom sa s autom prevrátil na strechu. Počas dokumentovania dopravnej nehody ho policajti podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok preukázal prítomnosť alkoholu v jeho dychu v množstve 1,22 mg/l, čo je v prepočte 2,54 promile. Vodič tak putoval stráviť silvestrovskú noc do cely policajného zaistenia a ako „darček“ na rozlúčku so starým rokom „dostal“ obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.



Uverejnené: 01.01.2022 13:20:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.