files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Upratali Hrádok a darovali krv

 

V pondelok 22. novembra sa uskutočnila tlačová konferencia strany SaS v Michalovciach. Nosnou témou bola otázka: Môže byť táto skupina reálnym prínosom pre naše mesto? To, že tomu je naozaj tak, svedčia aj aktivity, ktoré zorganizovali v poslednom období.


 

Upratovanie Hrádku

17.novembra, keď si ľudia mohli konečne oddýchnuť od práce, nezostali všetci len tak nečinne sedieť v domácom kresle. Zatiaľ, čo si niektorí občania Michaloviec vychutnávali voľno a oslavovali možno štátny sviatok, iní sa pustili do upratovania Hrádku.

Pod zámienkou združovania, sa zišli predovšetkým priaznivci tejto mladej politickej strany SaS. Pod vplyvom toho, že sa blížia komunálne voľby sa rozhodli pozvať Michalovčanov na upratovanie lesoparku Hrádok. 10 dní pred voľbami zorganizovali podujatie, ktoré malo pomôcť vyčistiť spomínanú lokalitu.

Ich cieľom bolo poukázať na to, že táto kedysi pýcha Michaloviec z roka na rok chátra a miesto, kde rodiny trávili svoj voľný čas a školy organizovali branné dni a mesto kultúrne akcie je dnes miestom, kde sa realizujú vandali, organizujú sa „nočné pitky“ a večerné stretnutia za účelom, po ktorom tam pravidelne ostáva neporiadok.

Podľa toho, čo títo dobrovoľníci „ulovili“ bolo vidieť, že účel, pre ktorý sa zišli bol splnený a všetci dúfajú, že aspoň nejaký čas ostane príroda čistá. Pre dobrovoľníkov bol pripravený guláš s pivom. Aktívne upratovať mala pomôcť aj motivácia ochutnať španielsku pajellu.

Počas akcie sa zozbieralo 109 kusov 60 litrových vriec odpadu.

 

Kvapka krvi pre Michalovce

 

Ďalšou bola 18. novembra akcia pre všetkých ľudí dobrej vôle – darovanie krvi na hematologicko – transfúznom oddelení Nemocnice Š. Kukuru v Michalovciach.

Organizátori by sa týmto chceli poďakovať všetkým, ktorí prišli darovať krv a tým ukázali, že si navzájom nie sme ľahostajní a vieme si pomáhať. Akcie sa zúčastnilo 21 ľudí.


                                                                  (Text:VK a VCH, Foto: archív SaS)



Uverejnené: 24.11.2010 12:33:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.