files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Záujem z Česka, Poľska i slovenskej špičky. O Trusu sa bijú kluby zo stredu Európy

Útočník MFK Zemplín Michalovce Matej Trusa je v týchto dňoch na roztrhanie. So šiestimi gólmi najlepší jesenný strelec Zemplínčanov síce začal v pondelok prípravu so svojim materským klubom, nie je však vylúčené, že tu ostane. O 21-ročného útočníka sa totiž zaujíma rad klubov od Slovenska, až po zahraničie.

Trusa dal o sebe výrazne vedieť nielen v Michalovciach, ale aj v reprezentácii do 21 rokov, kde strelil päť gólov. Naviazal tak na seba pozornosť viacerých tímov, no udržať by si ho chceli minimálne na jar aj Michalovce. „Je pre nás dôležitým hráčom, čo ukázal na jeseň. Momentálne robíme všetko preto, aby ostal. Tento polrok mu ešte môže pomôcť k tomu, aby sa posunul ďalej,“ povedal na začiatku prípravy tréner MFK Zemplín Miroslav Nemec, ktorému Trusa pred štartom súťaže sľúbil, že v lige nastrieľa šestnásť gólov. „Na jeseň dal šesť, takže má čo robiť. Ja mu však verím,“ smeje sa Nemec. Vážnejšie sa o svojej situácii vyjadril michalovský kanonier. Ten naberá pocit, že už prerástol michalovský Zemplín a pozerá sa aj do väčšieho futbalového sveta. „Veciam nechávam voľný priebeh. Určite vnímam záujem klubov. Aj by som sa rád posunul ďalej, mám ale platnú zmluvu s Michalovcami,“ poznamenal Trusa, ktorého zmluva je podpísaná do leta 2023. 

Takto dlho ale zrejme v Michalovciach neostane a na Zemplíne by sa tak mohli tešiť aj na poriadne odstupné. Niekde sa spomína aj pol milióna eur, pričom klub by mal dostať aj určité percentá z ďalšieho možného predaja. O ponuky vraj nemá núdzu. Nateraz žiadnu oficiálnu ponuku za Mateja Trusu neevidujeme, no vieme, že viacero klubov prejavilo záujem o jeho služby. Je možné, že v krátkom čase by sa táto situácia mohla zmeniť a na stole sa objaví aj konkrétna ponuka. Predpokladáme, že by to mohlo byť zo zahraničia. Ako som už však povedal, oficiálnu ponuku zatiaľ Michalovce za Mateja nedostali.”  Povedal pre portál Šport.sk jeho agent Roman Vojtek zo spoločnosti Stars & Friends, ktorá rodáka z Horoviec zastupuje.

Matej Trusa začal v podnelok prípravu s Michalovcami, nie je ale vylúčené, že pôjde preč

Podľa informácií ŠPORT.sk na rodáka z Michaloviec zaostrili kluby z Poľska a Česka, no ako sme sa tiež dozvedeli, tak Mateja Trusu pozorne sleduje aj ŠK Slovan Bratislava a DAC Dunajská Streda. Jeho kroky by však mali smerovať pravdepodobne do českej Fortuna ligy, kde sa skloňuje Baník Ostrava, no Mateja Trusu majú v merítku aj ďalší dvaja účastníci spomínanej súťaže. Matej Trusa za Zemplín doteraz odohral celkovo 68 zápasov, v ktorých strelil 15 gólov a na šesť prihral.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.01.2022 21:36:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.