files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Polícia „načapala“ za dva týždne 42 opitých vodičov!

Denne policajti počas výkonu služby a pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky odhalia na cestách Košického kraja nezodpovedných vodičov, ktorí si bez  problémov sadnú za volant pod vplyvom alkoholu. Len za prvé dva tohtoročné týždne policajti odhalili na cestách 42 nezodpovedných vodičov, ktorí si sadli za volant „posilnení“ alkoholom. Vlani policajti na cestách Košického kraja odhalili až 1052 takýchto nezodpovedných vodičov a ďalší 10 odmietli „fúkať“.  530 vodičov „nafúkalo“ viac ako jedno promile (nad 0,48 mg/l alkoholu v dychu), pričom v roku 2020 ich bolo až 532 !!! Vlani v Košickom kraji bolo zistené požitie alkoholu u vinníka dopravnej nehody v 231 prípadoch, pričom dopravní policajti zadokumentovali za prvé dva týždne tohto roka 9 dopravných nehôd, pri ktorých „asistoval“ alkohol.

Koncom minulého týždňa košickí policajti OO PZ Košice Dargovských hrdinov spozorovali vodiča, ktorý viedol vozidlo zn. Seat Alhambra po Prešovskej ceste v Košiciach a cez priechod pre chodcov prešiel na „na červenú“, teda v čase, keď pokyn svetelného signalizačného zariadenia priechodu pre chodcov prikazuje stáť. Policajná hliadka vodiča zastavila a podrobila kontrole, následne lustráciou v informačných systémoch policajti zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do júna 2023.  Polícia vo veci začala trestné stíhanie pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykonáva potrebné procesné úkony. V piatok (14.1.) okolo obeda 28-ročný Košičan pri cúvaní z parkovacieho miesta s vozidlom  zn. Audi A4 na jednej z košických čerpacích staníc zadnou časťou narazil do ľavého rohu vozidlu zn. Audi A6, ktoré stálo pri čerpacom stojane. Mladý Košičan aj s vozidlom z miesta nehody odišiel, no policajti ho vzápätí vypátrali a podrobili dychovej skúške. Pri prvej dychovej skúške „nafúkal“ 1,34 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,79 promile. Ďalšia, opakovaná, mala stúpajúcu tendenciu. Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných úkonov bol zo zadržania prepustený. Polícia vo veci vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia mladému vodičovi.

V sobotu (15.1.) dopoludnia košickí krajskí „dopraváci“ počas výkonu služby odhalili opitého vodiča taxislužby v meste Sečovce v trebišovskom okrese.  Nezodpovedný 52-ročný vodič vykonával svoje zamestnanie v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil požitím alkoholických nápojov. V čase, keď vodiča zastavila a následne kontrolovala policajná hliadka, prepravoval nič netušiaceho  klienta. Pri kontrole sa „taxikár“ podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,56 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,17 promile. Pri opakovanej nafúkal ešte viac. Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a vo veci už koná vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove, ktorý po vykonaní potrebných úkonov vzniesol obvinenie 52-ročnému mužovi pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.    Obvinenému mužovi za tento čin hrozí trest odňatia slobody na dva až 5 rokov. O pár minút neskôr v rovnakom meste sečovskí policajti zastavili a kontrolovali 65-ročného vodiča, ktorý viedol vozidlo zn. Dacia po ulici Svätého Cyrila a Metoda v Sečovciach. Policajti pri kontrole vodiča vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške.  Vodičovi bola nameraná hodnota 0,53 mg/l alkoholu v dychu (1,10 promile).  Dôchodca už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí až jeden rok vo väzení.  



Uverejnené: 17.01.2022 13:44:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.