files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dopravná nehoda si vyžiadala dvoch vážne zranených

Medzi najčastejšie príčiny dopravných nehôd patrí práve porušenie povinností vodiča. Ak vodič pri dopravnej nehode niekoho zraní, môže byť stíhaný za trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, spôsobenia ťažkej ujmy na zdraví a v prípade smrteľného následku aj za prečin usmrtenia.

Za ublíženie na zdraví sa považuje také poškodenie zdravia, ktoré si vyžiada čas trvania liečenia viac ako sedem dní. Trestný zákon definuje aj ťažkú ujmu na zdraví, ktorá si vyžiada liečbu viac ako 42 dní. Vo všetkých prípadoch vinníkovi hrozí trest odňatia slobody. Od začiatku roka 2022 sa na cestách Prešovského kraja stalo 241 dopravných nehôd. Pri tých najťažších zomrelo osem ľudí a 14 sa ťažko zranilo.

V sobotu skoro ráno viedol 26 ročný vodič osobné motorové vozidlo Škoda Fabia. Medzi Hencovcami a Vranovom nad Topľou na križovatke nerešpektoval dopravnú značku „Stoj, daj prednosť v jazde“, nedal prednosť osobnému vozidlu Audi A4, ktoré išlo po hlavnej ceste, čím došlo k zrážke. Vodič vozidla Škoda utrpel poranenia s predpokladanou dobou liečenia 14 dní. Osoby, ktoré sa s ním viezli v aute dopadli bohužiaľ oveľa horšie. Dvadsaťročná spolujazdkyňa aj 48-ročný spolujazdec utrpeli mnohopočetné vážne poranenia, ktorých liečenie si vyžiada viac ako 42 dní. Vodič vozidla Audi a jeho spolujazdec utrpeli ľahšie zranenia s dobou liečenia do sedem dní. „Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove nad Topľou  vzniesol obvinenie  26 ročnému vodičovi za prečin ublíženie na zdraví, stíhaný je na slobode,“ píše sa na facebooku polície.



Uverejnené: 14.02.2022 14:10:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.