files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sečovské hodiny súťažia. Zahlasujte za nich na nete !!!

 

 

Sečovské hodiny, z ktorých dovidieť až do Michaloviec bojujú o svoje znovuzrodenie. V súťaží sú so šiestimi slnečnými a piatimi vežovými hodinami. V rámci projektu "Poklad môjho srdca" môžete aj vy do konca novembra hlasovať a pomôcť k ich obnove.


Nadácia VÚB chce takouto formou pomôcť historickým hodinám. Obyvatelia celého Slovenska môžu zahlasovať za najkrajšie hodiny. Tie, ktoré sa umiestnia na prvých troch miestach vyhrajú celkovú renováciu. Obnovenie alebo opravenie v hodnote 80-tisíc eur. .


Sečovské hodiny pochádzajú z roku 1954. Na veži bolo zriadené 24.o któbra, teda len nedávno oslávili svoje ďalšie narodeniny. O ich veku svedčí aj to, že už nie sú plne funkčné. V týchto dňoch stoja, no niekedy ich spúšťajú a na chvíľu ukazujú i správny čas. Hodiny totiž idú rýchlejšie a ponáhľajú sa ako ľudia v meste.

Hodiny na veži sú zaujímavé aj tým, že je z nich dovidieť široko ďaleko. Je možné sa pozerať na strany Vranova, Trebišova, Michaloviec, vôbec južného Zemplína, ba dovidieť aj Vihorlat. Umožňuje to veža, ktorá je vysoká až 56 metrov. Na Zemplíne ide o výnimočný skvost. Najstarším na tejto veži je sečovský zvon.  Je na ňom vyrytý starý sečovský erb, ktorý sa zachoval až do dnešnej doby. Zahlasujte preto podľa vášho srdca.

Hlasijte a klikajte :

http://www.vub.sk/hodiny/


                                                       (Text: Veronika Cholewová, Foto: www.secovce.sk)



Uverejnené: 29.11.2010 15:33:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.