files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na pár slov so staronovým primátorom Viliamom Zahorčákom

V sobotňajších komunálnych voľbách 2010 sa stal  s náskokom vyše 5000 hlasov jednoznačným víťazom. Ako vníma toto víťazstvo, celú predvolebnú kampaň, čo plánuje do budúcnosti a čo chce odkázať Michalovčanom, sme sa opýtali novozvoleného primátora Michaloviec, Viliama Zahorčáka.

 

 

 



Ako ste uviedol v jednom z vašich rozhovorov, po štyroch rokoch Vám množstvo voličov vystavilo vysvedčenie. Ste s ním spokojný?

Dôvera, ktorú som dostal, ma veľmi potešila. Vnímam ju ako ocenenie práce celého tímu, s ktorým som počas uplynulých štyroch rokov spolupracoval, no zároveň toto veľmi dobré vysvedčenie nepreceňujem. Ostávam s pokorou pri zemi, nelietam v oblakoch, pretože si uvedomujem, že toto všetko, je začiatok nových očakávaní od občanov, ktoré budem chcieť nesklamať.


Vyhrali ste rozdielom cca 5 000 hlasov. Počítali ste s takouto masívnou podporou všetkých Michalovčanov?

Rozdiel, s akým som vo voľbách uspel ma milo prekvapil i potešil, a to aj napriek tomu, že všetci Michalovčania, a tu si dovolím Vás poopraviť, nevyužili svoje právo hlasovať. Osobitne ma potešilo, že naši spoluobčania neuverili masívnej a nekorektnej kampani našich protivníkov, ktorá nebola založená na súťaži programov, ale na dehonestácii toho, čo sa urobilo lžami a polopravdami, nehovoriac o iných praktikách, ktoré sú už pre niektorých kandidátov, žiaľ, typické.

 


Kedy ste sa dozvedel, a ako ste oslávili to, že ste staronovým primátorom Michaloviec?

 

Neoficiálne som sa o tom dozvedel pred polnocou, oficiálne asi hodinu po polnoci. Oslávili sme to šampanským v našej dočasnej centrále.

 

Za posledné obdobie ste realizovali v meste Michalovce množstvo projektov (futbalový štadíón, množstvo chodníkov a ciest, zrekonštruovali sa školy a pod.). Do čoho sa teda chcete pustiť v nasledujúcich štyroch rokoch?

V Michalovciach je stále čo robiť. Po sídlisku Východ bude nasledovať sídlisko Juh a po ňom ďalšie zo sídlisk, o ktorom rozhodne nové mestské zastupiteľstvo. Pokračovať chceme v rekonštrukciách ďalších škôl, ciest a chodníkov, chceme pokračovať v rekonštrukciách mestskej športovej haly, zimného štadióna i plavárne, treba nám budovať ďalšiu kazetu na skládke odpadu v Žabanoch, opraviť kluby dôchodcov a mnoho iných ďalších vecí, ktoré budeme konkretizovať v Programe rozvoja mesta na roky 2011- 2014.

 

Ako všetci vieme, samotná vláda na slovenskú je skôr pravicová. Neobávate sa získavania financií z eurofondov?

Verím, že vláda, či ministerstvá ako riadiace orgány pre jednotlivé operačné programy, budú posudzovať kvalitu predkladaných projektov a nie z akej politickej strany je primátor mesta, ktoré projekt predkladá. Takto to totiž vždy prezentovali a ja by som im chcel v tomto smere uveriť. Tím mojich kolegov určite nestratil schopnosť písať kvalitné projekty, takže, uvidíme.

 

Čo by ste chceli povedať a odkázať voličom a ľuďom v Michalovciach pred ďalšou štvorročnou "misiou"?

Na Michalovciach nám vždy záležalo a záleží. Urobíme všetko pre to, aby sa mesto naďalej zveľaďovalo, aby sa rozvíjalo a aby pre nás všetkých bolo čo najatraktívnejšie. Spoločným úsilím, pochopením i trpezlivosťou ho aj v najbližšom období určite posunieme o ďalších niekoľko krokov vpred. Držme si v tom palce!   

  

                                            (JK)

 

 



Uverejnené: 01.12.2010 12:08:39 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.