files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplín odcestoval do Thajska




Folklórny súbor  Zemplín bol v posledných dňoch zaneprázdnený  prípravami na zahraničnú cestu. V utorok v noci odcestovalo 30 členov tohto umeleckého telesa do exotického Thajska, kde budú reprezentovať Slovenskú republiku na Medzinárodnom folklórnom festivale pri príležitosti osláv narodenín thajského kráľa.

 

Zablahoželajú kráľovi


Ako nám prezradila organizačná vedúca FS Zemplín Katarína Sabová, tak v rámci sprostredkovateľa sa k nim dostalo pozvanie z Ministerstva kultúry v Thajsku, aby sa FS Zemplín zúčastnil Medzinárodného folklórneho festivalu pri príležitosti osláv narodenín thajského kráľa. Ten  toto svoje jubileum oslavuje 5. decembra. Tento deň je zároveň aj štátnym sviatkom a v celom Thajsku sa každoročne  konajú v tomto období veľkolepé oslavy.

 

Mikuláš v Thajsku


30 členov FS Zemplín odletelo teda 1.decembra z Viedne cez Dubai, a potom do Bangkoku. Naspäť sa vracajú 12. decembra. Vo Viedni a následne doma budú vďaka časovému posunu tiež v ten istý deň. Podľa predbežného programu by mali absolvovať každý deň vystúpenie, spolu cca 3-4 sprievody a chýbať nebude ani klasicky otvárací a záverečný ceremoniál.
A aké boli jej pocity pred cestou? "Trošku sa bojíme toho časového posunu, tepla a jedla, no veríme že to bude krásne, a že to zvládneme."

 


 

Bez finančnej pomoci by to nešlo


Nakoľko sa jedná o finančne veľmi náročnú cestu a samotný pobyt, tak bez sponzorov by sa to nedalo zrealizovať. Finančnú podporu FS Zemplín poskytlo Ministerstvo kultúry SR, sponzori a v neposlednom rade aj členovia FS Zemplín. Za to im patrí veľké ĎAKUJEM!

 

             (Veronika Kmecová)



Uverejnené: 04.12.2010 14:13:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.