files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanovi odletelo koleso, nafúkal skoro tri promile

Aj napriek týmto neustálym pripomínaniam polície si týždeň čo týždeň, deň čo deň, sadne za volant vodič pod vplyvom alkoholu, ktorý svojim nezodpovedným konaním môže narobiť problémy nielen sebe, ale aj ďalším, v mnohých prípadoch, nevinným ľuďom.

Za uplynulý, 17. týždeň 2022, polícia na cestách Košického kraja eviduje 24 vodičov za volantom pod vplyvom alkoholu, 9 z nich s hodnotou vyššou ako 1 promile, pričom z tohto čísla bolo 5 vodičov „pod parou“  viac ako 1 promile len od piatku do nedele! Pod vplyvom alkoholu došlo minulý týždeň k 5 dopravným nehodám.

42-ročný muž z okresu Košice okolie v piatok (29.4.) krátko pred 14.45 hodinou pravdepodobne zabudol, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia, nasadol do osobného motorového vozidla zn. Honda Civic, a vybral sa s ním na cesty po Turni nad Bodvou. Po tom, ako odbočil na sídlisko Cementár, zastavil auto pri pravom okraji cesty, potom začal cúvať, až zadnou časťou auta narazil do pred ním stojaceho Oplu Meriva. Opel musel zastaviť, pretože pred ním stála Honda. Vodič Hondy z miesta dopravnej nehody odišiel, preto ho vodič Oplu nasledoval. Obe vozidlá zastavili pri obci Drienovec, kde dorazila aj hliadka Policajného zboru a oboch vodičov podrobila dychovej skúške. U vodiča Oplu Meriva dychová skúška nepotvrdila prítomnosť alkoholu v jeho v dychu, vodič Hondy mal v dychu 1,39 mg/l, čo je v prepočte 2,90 promile, opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Ďalšia jazda mu bola zakázaná, no vodičský preukaz mu zadržaný nebol, keďže nie je jeho držiteľom. V sobotu skoro ráno, o 6. hodine, viedol osobné motorové vozidlo zn. Hyundai i30 v smere od obce Kravany na obec Stankovce (okr. Trebišov) 29-ročný Bratislavčan, ktorý na voľnom úseku zišiel z cesty a narazil do stĺpu. Jeho dychová skúška mala pozitívny výsledok, a to 0,77 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,60 promile.  Tesne pred sobotňajšou 14. hodinou 49-ročný vodič z okresu Michalovce neodhadol silu nohy na plyne v Škode Octavia a pri prejazde pravotočivej zákruty v obci Čierne Pole neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, zišiel s autom z cesty, ľavou časťou vozidla narazil do stromu, od ktorého sa vozidlo odrazilo a otočilo, a zostalo stáť v protismere. Pri náraze do stromu sa mu odtrhlo zadné koleso, ktoré odletelo a narazilo do vozidla zn. Opel Corsa, ktoré bolo zaparkované pri jednom z rodinných domov. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol 1,19 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,48 promile.

.



Uverejnené: 02.05.2022 12:17:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.