files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žiaci 1. BK Michalovce si zahrajú o majstra Slovenska

Starší žiaci U15 1.BK Michalovce zvládli cez víkend aj poslednú prekážku a postúpili na záverečný turnaj - Majstrovstvá Slovenska medzi osem najlepších družstiev pre sezónu 2021/22. Po ťažkej sezóne, najmä z pohľadu covidu, technických podmienok pre tréningy a práce s motiváciou hráčov je to výborný výsledok pre klub, odmena za prácu trénerov a ľudí v klube.

Majstrovstvá Slovenska sa budú konať  v Seredi v termíne od 3.-5.6.2022. Podľa systému Michalovčania stretnú s druhým družstvom skupiny Gold. Následne podľa výsledku v ďalších zápasoch podľa vyžrebovania. Celkovo odohrá každé družstvo tri zápasy. Naposledy sa družstvo Michaloviec predstavilo na M-SR v kategórii U12 Starší mini žiaci v roku 2019. Bolo to isté družstvo, ktoré sa po troch rokoch prepracovalo opäť medzi elitu.

V barážovom stretnutí s predposledným družstvom BA Čaňa skupiny Gold potvrdili dobrú formu a vyhrali najprv domáci zápase jasne o 23 bodov. V zápase sa im darili rýchle protiútoky a výborne bránili, keď dovolili súperovi len 35 bodov. Naopak vôbec sa im nedarili trestné hody, keď ich nepremenili až 14. Nakoniec, ale s prehľadom a bojovnosťou zápas zvládli a doviedli do víťazného konca.

V odvete, hneď na druhý deň v Čani sa hral zo začiatku vyrovnaný zápas. Postupne sa väčšou aktivitou dostali do vedenia domáci, keď aj pressingom donútili hostí k chybám v rozohrávke. Prvý polčas boli domáci lepším družstvom, keď trestali najmä straty v rozohrávke a vládli aj v doskoku. V druhom polčase Orli zlepšili obranu, dobre prebrali dvojice a posúvali sa čím vypomáhali zo strany od lopty. Kľúčové bolo, že sa Michalovčania sa aj za nepriaznivého (prehrávali už o 12 bodov) stavu nevzdali. Postupne v tretej štvrtine vyrovnali a nakoniec štvrtú štvrtinu otočili priebeh stretnutia vo svoj prospech. Zaslúžene tak postupujú do finále.

1.BK Michalovce - BA Čaňa 58:35 (26:13)
Zostava 1. BK: Kuliňák, Pastornický, Marcin, Babinčák, Paľovčík, Uhľár, Kovalik, Ivančo, J. Hasaralejko, Haluška, Beca, T. Sabol, L. Sabo, Ivaňák, Šimon.

BA Čaňa - 1.BK Michalovce 63:79 (35:29)
Zostava 1. BK: Kuliňák, Pastornický, Marcin, Babinčák, Paľovčík, Uhľár, Kovalik, Ivančo, J. Hasaralejko, Haluška, Beca, T. Sabol, L. Sabo, Ivaňák, Šimon.



Uverejnené: 16.05.2022 10:23:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.