files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ťažká dopravná nehoda cyklistu v Michalovciach

Tri dopravné nehody cyklistov v Košickom kraji.

V piatok (20.5.) pár minút pred 13. hodinou viedol po štátnej ceste v smere od mesta Dobšiná do obce Dedinky (okr. Rožňava) bicykel 35-ročný Rožňavčan. Pri prechádzaní miernej ľavotočivej zákruty však neprispôsobil rýchlosť svojej jazdy na bicykli svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, a keď predným kolesom vyšiel na posypaný štrk na pravej krajnici, dostal šmyk, stratil rovnováhu a spadol na cestu do jazdného pruhu. Zo zranení, ktoré pri páde utrpel, sa podľa predbežnej lekárskej správy bude liečiť do 14 dní. Dychová skúška prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila.

V sobotu (21.5.) krátko po 11.30 hodine z doposiaľ nezistených príčin, po prejdení pravotočivej zákruty, prešiel s bicyklom do protismeru 38-ročný Michalovčan, ktorý s ním smeroval od obce Porúbka smerom na Vinné jazero. V protismere narazil do prednej časti vozidla zn. Mazda a po náraze dopadol vedľa cesty na trávnatý porast. Zranenia, ktoré utrpel, si podľa predbežnej lekárskej správy vyžiadajú viac ako 42-dňovú dobu liečenia a práceneschopnosti. Vodič pred jazdou autom nepil, cyklistovi bol na zistenie prítomnosti alkoholu odobratý biologický materiál. V tomto prípade polícia po zadokumentovaní dopravnej nehody začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

V nedeľu (22.5.) krátko pred 17.30 hodinou maloletý, iba 10-ročný, cyklista šiel na bicykli po miestnej komunikácii v Gelnici. Pri vchádzaní do jednej z križovatiek viedol bicykel pri ľavom okraji cesty a následne narazil pravou stranou bicykla do pravej strany v tom čase zľava prichádzajúceho vozidla zn. Opel Astra. Cyklista po náraze spadol na cestu a bol prevezený na ošetrenie do krompašskej nemocnice. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia 7 až 10 dní.  Vodička vozidla pred jazdou alkohol nepožila.

 

.



Uverejnené: 23.05.2022 16:48:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.