files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vianočný koncert Heleny Vondráčkovej rozprúdil krv v žilách

 

V piatok večer sa v Chemkostav Aréne v Michalovciach uskutočnil Vianočný koncert Heleny Vondráčkovej. Počas večera si vyslúžila až tri razy standingovation.

 


 

Hlavný organizátor koncertu:

 


Ľudia rôzneho veku naplnili halu


Okolo 18- tej hodiny sa ľudia začali schádzať pred Chemkostav Arénou. Vekovo rôzne kategórie, detí, mladí, dospelí, i starší, sa usádzali s úsmevom na svoje miesta. Hala sa postupne takmer celá naplnila fanúšikmi českej speváčky Helenky. Prázdne zostali približne len dva sektory. Organizátori sa postarali aj o presný začiatok koncertu. Žiadne meškanie, na ktoré si už ľudia pri hudobných hviezdach zvykli sa nekonalo. Helena Vondráčková sa objavila na pódiu tak, ako bolo v pláne, o 19-tej hodine.Sprevádzala ju jej kapela a dve mladé sólistky. Začala hneď dynamickou pesničkou a rozprúdila zábavu medzi sediacim publikom. Spev v spojení s jej tancom vytvárali dokonalú harmóniu. Potešila nielen uši, no i oči fanúšikov. Postavu, ktorú by jej mohla závidieť nejedná mladá žena, predviedla v krátkom striebornom strihu.

 

Rozprúdila krv v žilách


Popri speve sa prihovárala zakaždým akčnému publiku. O ich nadšení svedčal potlesk za každou zaspievanou pesničkou, či výskot zo zadných radov sedadiel. Predtým, ako zaspievala skladbu o láske, zdôraznila ženám v obecenstve, že láska je možná v každom veku. Prekvapením večera pre ľudí i Helenu bolo malé dievčatko, ktoré sa odvážilo pristúpiť až pod pódium a darovať jej malý darček. Speváčka priznala, že je zvedavá a spýtala sa dievčatka, či to môže otvoriť. Po kladnej odpovedi boli všetci zvedaví všetci na to, čo sa tam skrýva. ,,Helenke od Kajky“, prečítala venovanie Vondráčková. Bol to anjelik. Speváčka sa poďakovala so slovami, že ju bude určite strážiť a na chvíľu si ho odložila. Zaspievala staré i nové hity a pridali sa k nej i ľudia. Počas vystúpenia vychválila svojho bývalého tanečného partnera Michala Plačka. V súvislosti s ním si zaspomínala na tanečnú šou, a tak uviedlapesničku Samba. Potom pozvala k mikrofónu jednu zo svojich sólistiek, Kláru, speváčku zo skupiny Holky. Dôvodom bol potrebný čas na prezlečenie druhého večerného kostýmu Vondráčkovej. ,,Aby ste mali aj pastu pre oči“, zasmiala sa Helenka a odišla do šatne. Slová piesne “bejby ty si vážne senzačný, bez tebe svet nenílegrační“ rozprúdili zábavu. Na prízemí v zadných sedadlách sa roztancovali mamičky so svojimi deťmi. Rýchlu pesničku vystriedala pomalá z najnovšieho albumu mladej sólistky.  Po tretej zrýchlenej pesničke sa k mikrofónu vrátila opäť Helena Vondráčková. V novom, ešte kratšom outfite, pokračovala vo veľkolepom koncerte. Fanúšikovia si vyžiadali pesničku Sladké mámení. Na to Helenka povedala, či už chcú isť domov,  tak nech budú trpezliví.

 

Spokojní boli všetci


Po ďalšej pesničke zaznelo naozaj Sladké mámení, ktoré naznačovalo, že sa blíži koniec. Bolo pol deviatej večer, keď sa česká hviezda poďakovala a ukončila vystúpenie. Nasledovalo standingovation. Na pódium prišiel primátor mesta Michaloviec, Viliam Záhorčák, ktorý Vondráčkovej poďakoval za to, že prišla a odovzdal jej kyticu kvetov. Rovnako oznámil, že keďže všetci zúčastnení dostali v ten večer svoj darček v podobe zážitku, je čas obdariť aj iných. Išlo o zbierku - 1000 eur venovaných Domu dôchodcov na Hollého ulici v Michalovciach. Standingovationmal i primátor. Po dlhom potlesku podišiel na pódium starší muž s ružou v ruke. Opísal situáciu, pri ktorej sa s Helenkou stretli a ona potvrdila, že si naňho spomína. Napokon Vondráčková pridala ešte dva bonusy. Začala pesničkou zo slávnej Kleopatry a ukončila to vianočnou skladbou. Po koncerte zostala ešte podpisovať svoje fotky a plagáty. Na predaj boli taktiež jej cd a vlastná kniha. Z dlhého radu ľudí sa uvoľnila až pred 22-tou hodinou. Po celý čas ju sprevádzal jej manažér, partner, a ľudia z jej tímu.

 

Veronika Cholewová

(foto: Richard Max, www.photography.richardmax.sk)



Uverejnené: 15.12.2010 11:15:12

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623