files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce: O post primátora sa uchádza aj Miroslav Dufinec

Tretím oficiálnym kandidátom, ktorý sa bude uchádzať o post primátora v Michalovciach, je Miroslav Dufinec (SMER-SD). Toho bol na nedeľňajšej tlačovke podporiť aj šéf strany SMERD-SD Róbert Fico a súčasný primátor mesta Viliam Zahorčák, ktorý v komunálnych voľbách pre zmenu bude bojovať o post predsedu Košického samosprávneho kraja. Už pred ním oficiálne ohlásili svoju kandidatúru aj Milan Kaplan (nezávislý) a Jozef Bobík (ZaĽudí).

Miroslav Dufinec je od roku 2018 mestským poslancom, keď kandidoval za stranu SMER-SD, ktorej ale nie je členom. Je majiteľom jazykovej školy v meste, členom folklórneho súboru Zemplín a keďže sa plynule dohovorí štyrmi svetovými jazykmi, pomáha s viacerými aktivitami v Michalovciach. „Pán primátor Zahorčák urobil za šestnásť rokov kus dobrej práce. Práve na ňu by som rád nadviazal. Pre celé mesto by bolo prospešné zachovať určitú kontinuitu a nadviazať na všetko dobré, čo sa tu budovalo. Chcem nadviazať na aktivity mesta v športe, kultúre, starostlivosti o seniorov, sociálnej sfére, školstve, ale aj iných aspektoch života. V prípade, že bude moja kandidatúra úspešná, chcel by som priniesť aj ďalšie témy, na ktoré doteraz nebol priestor,“ poznamenal kandidát na primátora Michaloviec, ktorý by v prípade svojej úspešnej kandidatúry zameral aj na opravu chodníkov v meste, tvorbu detských ihrísk, či parkovacích priestorov.

Kandidáta na primátora bol podporiť aj súčasný primátor Viliam Zahorčák, ktorý v novembri ukončí svoje štvrté pôsobenie v rámci prvého muža mesta Michalovce. „Keď som pred časom stál pred dilemou ako ďalej a dospel som k rozhodnutiu, že už sa o pozíciu primátora uchádzať nebudem, rozmýšľal som, koho odporučiť za svojho nástupcu. Nakoniec moja voľba padla práve na Miroslava Dufinca a s tým sa stotožnila aj okresná rada strany. Poznám ho ako zodpovedného, kreatívneho človeka, ktorý vie priložiť ruku k dielu. Vnímam ho ako človeka, ktorý nebude rozbiť nejaké veľké zmeny, ktoré by mohli viesť až k destabilizácii mesta. Preto som presvedčený, že je správnym kandidátom na post primátora mesta. Som veľmi rád, že Miroslav Dufinec moju ponuku prijal,“ skonštatoval na tlačovej konferencii Viliam Zahorčák, ktorého prácu vyzdvihol aj jeho stranícky šéf Róbert Fico. Ten vyzdvihol aj schopnosti kandidáta na post mesta Michalovce. „Michalovce sú síce pätnástym najväčším mestom na Slovensku, no ak by sme zobrali do úvahy aktivity, ktoré mesto vyvíja, patrí do prvej päťky na Slovensku. Zaujalo ma, akú kombináciu skúseností a schopností náš kandidát tu v Michalovciach ponúka. Predovšetkým je dobré, že je poslancom MsZ a robí tiež mimoriadne dôležité aktivity v oblasti vzdelávania."

.



Uverejnené: 26.06.2022 19:09:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.