files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovčan skončil na streche, nafúkal viac ako jedno promile

Dodržiavať pravidlá cestnej premávky je nutné po celý rok. Polícia dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali dopravné predpisy, sledovali situáciu v cestnej premávke a správali sa na cestách zodpovedne.

Polícia v Košickom kraji v letnom období posilnila ešte viac ako obvykle činnosť rôznych svojich zložiek a v jednotlivých okresoch počas leta zvýšila dohľad nielen na miestach tragických dopravných nehôd, častých kolíznych situácií, ale i frekventovaných miestach v blízkosti letných rekreačných zariadení, kúpalísk, kultúrno-spoločenských podujatí. Policajtov však môžete stretnúť aj na hlavných cestných ťahoch, v intravilánoch obcí, skontrolovať vás môžu nielen ráno počas cesty do práce, ale aj v noci pri vašom návrate z letnej diskotéky. Jednoducho, situácia na cestách si v posledných mesiacoch vyžiadala zvýšené dopravné kontroly a opatrenia. Pretože rastúci trend smrteľných dopravných nehôd, nehôd s ťažkými následkami na zdraví, ale hlavne nárast počtu alkoholom „posilnených“ účastníkov cestnej premávky, Policajný zbor nemôže nechať ľahostajným. „Na cestách Košického kraja od 1. januára tohto roku do posledného júlového dňa policajti na cestách Košického kraja odhalili spolu až 725 vodičov pod vplyvom alkoholu!  S hladinou alkoholu v dychu nižšou ako 1 promile (to znamená do 0,48 mg/l alkoholu v dychu) sadlo za volant vozidla o 99 vodičov viac (393 vodičov), ako tomu bolo v rovnakom období v roku 2021.  Väčší či menší počet, stále však platí, že alkohol za volantom nemá mať svoje miesto! Každý organizmus reaguje na jeho množstvo inak, niektorí stratia orientáciu, iní koordináciu, a aj z malého množstva môže byť v priebehu sekundy obrovské nešťastie,“ píše polícia v tlačovej správe. Hrdinstvom ani frajerinou nie je odmietnutie dychovej skúšky či podrobeniu sa vyšetreniu na zistenie požitia alkoholu. Aj v tomto prípade sa vaša cesta môže skončiť nocľahom v cele policajného zaistenia. Žiaľ, aj takých „hrdinov“ bolo na cestách Košického kraja, v minulom roku aj v roku 2022 – od 1. januára do 31.7. - zhodne 14. Nemožno sa čudovať, že medziročné čísla sú vyššie, keď len počas siedmich kalendárnych dní (31. týždeň 2022) policajti odhalili 55 vodičov, ktorí počas kontroly „nafúkali“. 4 vodiči pod vplyvom alkoholu havarovali. 

Ani nie pol hodinou po utorkovej (9.8.) polnoci šoféroval vozidlo zn. Škoda Rapid 48-ročný vodič z okresu Trebišov, ktorý v úseku cesty medzi časťou obce Zemplínsky Klečenov a časťou obce Úpor, sa pri prejazde ľavotočivej zákruty pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, s autom zišiel z cesty do trávnatej priekopy, potom prešiel cez železničnú trať, kde jeho vozidlo vymrštilo do vzduchu a následne dopadlo prevrátené na strechu do trávnatej priekopy za železničnou traťou. Aj napriek kaskadérskemu kúsku vodič, našťastie, utrpel iba ľahké zranenia, vyžadujúce si predbežne 7 dňovú dobu liečenia a práceneschopnosti. Príčinou však mohla byť aj výška hladiny alkoholu v dychu, ktorú policajti u vodiča počas dokumentovania dopravnej nehody zistili, a to 0,57 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,19 promile. Či bol príčinou alkohol, nepozornosť, alebo nevenovanie sa jazde, budú policajti zisťovať počas ďalšieho vyšetrovania.

Na nočné cesty sa pred 3. hodinou rannou (9.8.) vybral aj 30-ročný Košičan, ktorého s vozidlom zn. Kia Ceed zastavili na jednom z parkovísk na košickom sídlisku KVP policajti a podrobili dychovej skúške. Na displeji „dregerra“ sa rozsvietila hodnota 1,07 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 2,23 promile), číslo pri opakovanej dychovej skúške ešte stúplo. Bolo tak jasné, že vodič pohodlie vlastnej postele na niekoľko hodín vymení za posteľ v cele policajného zaistenia. Policajti zisťujú aj to, či za pádom muža z bicykla v pondelok (8.8.) večer v obci Jasov bol opäť alkohol alebo iba nedostatočná pozornosť pri jazde. Cyklista totiž pri jednom z jasovských rodinných domov zišiel s bicyklom z cesty, po niekoľkých metroch narazil do odtokového kanála a potom spadol z bicykla. „Zarobil“ si však na zranenia, z ktorých sa bude predbežne liečiť do 42 dní. Alkohol v jeho dychu bol zistený v množstve 0,94 mg/l, čo je v prepočte 1,96 promile.

.



Uverejnené: 10.08.2022 11:47:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.