files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Historický titul Michalovčanov

 

 

Hráči A-mužstva Mariášového klubu Zemplín prvýkrát v histórii získali majstrovský titul. Hoci si ho definitívne vybojovali až na záverečnom turnaji extraligy, majú z neho veľkú radosť.

    

Viac ako 17-tisíc

   

 „Naše pocity sú fantastické. No a čo najviac rozhodlo o našom historickom triumfe? Nielen zástupcovia Slovenského mariášového zväzu, ale aj naši súperi zdôraznili, že sme mali v kádri dvanástich špičkových hráčov. Zároveň konštatovali, že ostatné extraligové tímy mali vo svojich radoch len štyroch-piatich nadpriemerných hráčov mariášu,“ poznamenal v súčasnosti už bývalý prezident michalovského klubu Ing. Ľubomír Dolobáč, ktorý z rôznych príčin zamieril v uplynulých dňoch do košického tímu. Zemplínčania si pripísali na konto viac ako 17-tisíc bodov. Pred druhými Vysokými Tatrami mali náskok viac ako 500 bodov.

   

Jozef Horňák takisto šampiónom

    

Celok zo srdca Zemplína získal aj ďalšie cenné prvenstvo. Totiž najvyššia mariášová súťaž sa nehrala len na úrovni kolektívov. Svoje kartárske zápolenia mali i jednotlivci. „Individuálnu súťaž vyhral náš hráč Jozef Horňák. Síce po žiadnom turnaji nefiguroval na najvyššej priečke, ale počas celého súťažného ročníka podával najvyrovnanejšie výkony. To mu v konečnom účtovaní vynieslo primát, čím sme vlastne získali double, čo je skutočne skvelé,“ pochválil sa ďalším výrazným úspechom. Veľký podiel na historickom triumfe má aj sponzor, ktorého klub pred časom získal. Vyčleňoval prostriedky na prepravu k súperom, a tak sa klub na jednotlivých turnajoch vždy predstavil v kompletnom, no hlavne v najsilnejšom zložení.

       

Cieľom obhajoba

       

Extraliga sa hrala prakticky počas celého kalendárneho roka. Pozostávala z dvanástich turnajov, ktoré usporiadali mužstva umiestnené v predminulej sezóne na prvých dvanástich miestach. Michalovce postupne predviedli svoje herné umenie v Trenčíne, Žiline, vo Vysokých Tatrách, ale aj inde. Obhajoba titulu bude nesmierne náročná, ale úspešný kolektív sa o ňu bez akýchkoľvek okolkov pokúsi.

                                                                                                (n)



Uverejnené: 18.12.2010 12:49:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.