files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zrekonštruované cesty v Topoľanoch a Kráľovskom Chlmci

V okrese Trebišov sa zrekonštruoval úsek cesty prvej triedy I/79, ktorý spája obec Svätuše a mesto Kráľovský Chlmec. V Michalovskom okrese sa obnovila časť komunikácie I/18 medzi mestom Michalovce a mestskou časťou Topoľany. Stavebné práce začali v septembri 2022 a ukončili sa v týchto dňoch. Oprava vozoviek bola súčasťou projektu Slovenskej správy ciest, ktorý zahŕňa veľkoplošné opravy ciest prvej triedy po celom Slovensku. Dielo za celkovú sumu viac ako 1,9 mil. EUR bez DPH zrealizovalo Združenie EUROVIA – Doprastav. 

Rekonštrukčné práce na úseku cesty prvej triedy I/18 sa začali odfrézovaním pôvodného asfaltového povrchu na celkovej ploche takmer 42-tisíc m2. Následne sa na ploche takmer 84-tisíc m2 zrealizovali postreky a pokračovalo sa umiestnením geomreží s rozlohou 10-tisíc m2. Ďalej prebehla pokládka dvoch asfaltových vrstiev a každá z nich sa zrealizovala na ploche 42-tisíc m2. Súčasťou stavebných prác bola aj výšková úprava 84 ks uličných vpustí a osadenie 23 liatinových poklopov. Na záver prebehlo rezanie a následné tesnenie priečnych dilatačných škár s celkovou dĺžkou 200 m. Cena diela bola viac ako 1 mil. EUR bez DPH.

Na ceste prvej triedy I/79 medzi obcou Svätuše a mestom Kráľovský Chlmec sa celkovo odfrézovalo 38-tisíc m2 pôvodného asfaltového podkladu. Nátery, postreky a posypy sa zrealizovali na ploche viac ako 75-tisíc m2. Geomreža zo skleného vlákna, ktorá sa použila, mala viac ako 38-tisíc m2. Nasledovala pokládka dvoch asfaltových vrstiev na celkovú plochu takmer 88-tisíc m2. Súčasťou stavebných prác bolo aj narezanie a následné tesnenie diletačných škár s celkovou dĺžkou 220 m. Dielo sa zrealizovalo za sumu viac ako 970-tisíc EUR bez DPH. „V Košickom kraji sme v Združení EUROVIA – Doprastav zrekonštruovali dva úseky ciest prvej triedy. Prvý úsek na ceste I/18 Topoľany – Michalovce má dĺžku 2 500 m a priemerná šírka komunikácie tu je 17,6 m. Ďalšie stavebné práce prebehli na ceste I/79 Svätuše – Kráľovský Chlmec. Na tomto úseku sme opravili vozovku s priemernou šírkou 8,2 m a celkovou dĺžkou 4 530 m. Veríme, že naše dielo bude všetkým účastníkom cestnej premávky dobre a dlho slúžiť,“ hovorí Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK. Pôvodné úseky vozoviek nespĺňali požiadavky aktuálnych noriem. Vďaka oprave komunikácií sa zlepší ich prevádzková spôsobilosť a predĺži sa tiežich životnosť. Vodiči tak budú môcť jazdiť po nových, kvalitných a bezpečnýchcestách. Cieľom rekonštrukcie bolo zvýšenie komfortu a bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. 

.



Uverejnené: 28.11.2022 14:14:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.