files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pri nehode autobusu sa zranil šofér a sedem cestujúcich

K nie bežnej dopravnej nehode došlo včera (13.12.) okolo 20. hodiny v Košiciach.  Podľa doterajších zistení 34-ročný vodič autobusu mestskej hromadnej dopravy sa počas jazdy v pravom jazdnom pruhu v smere od Palackého ulice v Košiciach na Južné nábrežie pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu autobusu a sledovaniu situácie v cestnej premávke, a jeho prednou časťou narazil do zadnej časti svetelne označeného odstaveného nákladného vozidla – vozidla údržby ciest.

 

V autobuse sa v tom čase nachádzalo niekoľko cestujúcich, po náraze 7 z nich spadlo na podlahu autobusu. Na mieste si ich prevzali záchranári a previezli na vyšetrenia do košických nemocníc. Podľa predbežných lekárskych správ 16-ročný cestujúci utrpel ľahké zranenia, ktoré si nevyžiadali dobu práceneschopnosti, dvaja z cestujúcich (13, 72) utrpeli ľahké zranenia, z ktorých by sa mali zotaviť do 7 dní, 18-ročný cestujúci utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia 10 dní,  dvaja cestujúci (36, 54) sa zranili iba ľahko a predpokladaná doba ich liečby je do 14 dní. Najhoršie však dopadla 58-ročná cestujúca, ktorá pri páse utrpela zranenia ťažkého charakteru a doba jej liečenia a práceneschopnosti sa odhaduje na viac ako 42 dní. Vodič autobusu pri náraze utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do siedmych dní, vodič vozidla údržby ciest sa pri dopravnej nehode nezranil. „Prítomnosť alkoholu ani u vodiča autobusu ani u vodiča vozidla údržby ciest zistená nebola. Vodičovi mestskej hromadnej dopravy bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda. Spôsobená celková škoda bola predbežne vyčíslená na 80.000 eur,“ informuje polícia v tlačovej správe. Polícia po zadokumentovaní dopravnej nehody začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. To, ako presne k tejto dopravnej nehode došlo, čo bolo jej presnou príčinou a aká bola miera zavinenia oboch vodičov bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Situácia na zimných cestách, kedy môže byť vozovka mokrá, prípadne sa na nej môže nachádzať vrstva kašovitého snehu alebo neodhrnutý sneh, núti k ešte väčšej opatrnosti ako obvykle. Veľmi ľahko sa vozidlo môže dostať do šmyku, jeho vodič nad ním stratí kontrolu a zbytočné problémy sú na svete. Opatrnosti, zodpovednosti, no najmä sústredenosti nie je však nikdy dosť, ani keď sú cesty vyčistené. Nepodceňujte preto opatrnosť a svoju jazdu neberte na ľahkú váhu. Svoju maximálnu pozornosť sústreďte na situáciu na ceste, aby ste predišli stratám na životoch, zbytočným škodám na zdraví a majetku a všetci sa tak mohli tešiť z predvianočného obdobia a prichádzajúcich vianočných sviatkov,“ varuje polícia v tlačovej správe.

.



Uverejnené: 14.12.2022 09:01:10 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.