files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Z Nového roka nerobím vedu

 

   

Ak mi na sebe niečo vážnejšie prekáža, snažím sa to ihneď zmeniť.  Pritom vôbec nepozerám na to, v akej časti roka to plánujem urobiť. Zmenu rokov beriem skôr ako administratívnu vec. Preto rozhodne nepatrím k ľuďom, ktorí si dávajú novoročné predsavzatia.

    

Na mesiac nepozerám

    

 Už sa mi niekoľkokrát v živote stalo, že som to v niečom prehnal. V tom momente som si však dal za úlohu, že to napravím. Na to, aký bol vtedy mesiac som ani náhodou nepozeral. Som rád, že takto zmýšľajú mnohí ľudia. Presvedčil som sa o tom počas čítania  viacerých novoročných ankiet so známymi ľuďmi. Aj v osobných rozhovoroch so známymi a kamarátmi som zistil, že majú podobný názor. 

       

Kvôli administratíve

      

Už dávnejšie pokladám zmenu v uvádzaní kalendárneho roka len za administratívny krok. Predsa by bolo hlúpe, keby sme pri rôznych príležitostiach písali stále ten istý rok. Vďaka tomu, že sa menia letopočty, vieme presne určiť, koľko rokov uplynulo od tej-ktorej udalosti. Zároveň získavame prehľad aj o ďalších veciach. Princípy fungovania ľudského života sa však nemenia. Preto Nový rok (teda 1.január) beriem iba ako niečo, čo sa pravidelne periodicky opakuje každých dvanásť mesiacov. Akceptujem však, že veľa ľudí si ešte stále dáva novoročné predsavzatia. Práve zmena v číslovaní roka je pre nich hnacím motorom na uskutočnenie zmien či už v pracovnom alebo súkromnom živote.

                                                                                                           (j)

 

 



Uverejnené: 07.01.2011 08:29:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.