files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Kojšovskú hoľu začne premávať Skibus s rozšírenou ponukou

Opäť zaujímavejšia ponuka zimných zážitkov v Košickom kraji obsahujúca komfortnú jazdu skibusom priamo na Kojšovskú hoľu, kde čaká možnosť poradenstva či kurzov bežkovania pre deti a dospelých. Vďaka iniciatíve Košického samosprávneho kraja (KSK), Košice Región Turizmus (KRT) a aktívnych bežkárov z Kojšovka – bežkárske trate, začne v sobotu 14. januára premávať Skibus na Kojšovskú hoľu. Vypravovaný bude pravidelne počas víkendových a prázdninových dní.

Lokalita Kojšovskej hole, ktorá je od Košíc vzdialená približne 30 kilometrov, je u návštevníkov opäť čoraz obľúbenejšia a záujmu sa teší aj v aktuálnom zimnom období. Je tomu tak najmä vďaka upravovaným bežkárskym tratiam a možnostiam zimnej turistiky. „Sme radi, že v súvislosti s narastajúcou popularitou bežkovania počas zimného obdobia môžeme bežkárom, ale aj ostatným návštevníkom Kojšovskej hole opäť priniesť obľúbený atraktívny spôsob prepravy vo forme Skibusu. Ten bude premávať počas víkendových a prázdninových dní z odstavného parkoviska za obcou Zlatá Idka ku chate Erika a späť. Prvý Skibus s prepravnou kapacitou 18 osôb na Kojšovskú hoľu vypravíme 14. januára a k obľúbeným bežkárskym tratiam bude návštevníkov prevážať do 12. marca 2023. Verím, že počasie k nám bude milosrdné a doprajem východniarom dostatok zasnežených zážitkov. Novinkou v porovnaní s predošlou sezónou je atrakcia v podobe  jedinečného, moderného a veľkorozmerného foto pointu, ktorý je vybudovaný v spolupráci s aktívnymi bežkármi a umeleckým rezbárom Dávidom Mariássym." informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Dodal, že fotopoint bol nainštalovaný už v lete, no obsahuje aj bežkárske motívy.

Skibus bude premávať z parkoviska Zlatá Idka o 8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 14:00. Od chaty Erika o 8:30, 9:30, 10:30, 11:30, 13:30, 14:30. Jednosmerný lístok bude v  hodnote 3 eurá a je možné ho zakúpiť na konkrétny čas online - prostredníctvom webovej stránky www.vylet.kosiceregion.sk, v Regionálnom informačnom bode (RIB) na Hlavnej 48 alebo osobne u sprievodcu Skibusu. Kapacita je obmedzená, len cestujúci s lístkom zakúpeným vopred (online alebo v RIB) majú garantované miesto, pred jazdou prebieha dopredaj neobsadenej kapacity). Súčasťou Skibusu je aj prívesný vozík, ktorý  slúži na bezpečné umiestnenie lyží a saní. Grafikon je dostupný TU. Kojšovská hoľa teda dnes ponúka okrem možnosti nenáročnej zimnej turistiky a sánkovania aj upravované bežkárske trate. Návštevníci tak majú možnosť zvoliť si na základe svojich preferencií a fyzických zdatností niektorý z troch certifikovaných okruhov v dĺžke 2, 3 alebo 5 kilometrov.

Výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková predstavila novinky, ktoré počas tejto zimy potešia najmä bežkárov: „Na Kojšovskú hoľu sme už počas minulej zimy Skibus úspešne vypravovali a verejnosť na túto novinku reagovala veľmi pozitívne. Takto sa Kojšovská hoľa stala dostupnou destináciou aj v zime na krátky výlet z mesta do prírody. Novinku, ktorú ponúkame túto sezónu je, že bežkári pôsobiaci na Kojšovskej holi zabezpečia v závislosti od snehových podmienok komerčné verejné kurzy bežkovania. A to minimálne 2x mesačne počas víkendov a mesiacov január – február – marec – apríl. Rovnako zabezpečia v závislosti od snehových podmienok komerčné verejné kurzy bežkovania pre deti s názvom „Akadémia Bežkárik pre deti" minimálne 2x mesačne počas víkendov a mesiacov január – február – marec. V neposlednom rade ponúkajú poradenstvo, servis a možnosť kúpy či komerčného zapožičania výstroja na bežkovanie cez partnerov v časovom predstihu pred plánovanými kurzmi v prevádzkach v Košiciach." Novinkou bude aj zastávka pre bežkárov priamo pri nástupe na bežkárske trate. Rastislav Trnka (KSK) aj Lenka Vargová Jurková (KRT) vyjadrili vďačnosť za spoluprácu všetkým subjektom, ktorí umožnili realizáciu Skibusu a ocenili hodnotné partnerstvá tohto druhu, pretože návštevníkom spríjemňujú pobyt v kraji, prinášajú doň nové zážitky a robia ich ešte viac dostupnými pre každého záujemcu.

.



Uverejnené: 09.01.2023 09:48:24 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.