files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Seniorka takmer prišla o 20 000 eur

V piatok 4. februára takmer na pravé poludnie zazvonil 79-ročnej dôchodkyni telefón. Hlas v telefóne, vydávajúci sa za jej vnuka, jej oznámil, že je vo veľkej tiesni a veľmi súrne potrebuje finančnú hotovosť. Dokonca, že nemá čas ani prísť si po peniaze k dôchodkyni do bytu, ale má mu ich priniesť ona.

Seniorka, v snahe pomôcť vnukovi, vzala z domu finančnú hotovosť 20.000 eur, zaniesla ju k vchodu obytného domu, kde ju už čakal neznámy muž, ktorý po tom, čo mu dôchodkyňa odovzdala 20.000 eur v bankovkách rôznej nominálnej hodnoty, nasadol do auta a z miesta veľmi rýchlo odišiel.

Žena mala zlé tušenie, preto zavolala preto svojmu vnukovi, ktorý jej potvrdil, že sa stala obeťou podvodníkov. Vďaka tímovej práci kriminalistov z rôznych častí Slovenska, výmene informácií a operatívno – pátracej činnosti mali košickí kriminalisti tieto osoby, páchajúce takúto trestnú činnosť, „na muške“, a preto bolo potrebné nájsť spojitosť medzi nimi a týmto prípadom. Vďaka rýchlej reakcii policajtov na košickom krajskom operačnom stredisku a kriminalistov, ktorí o smere úniku informovali kolegov v banskobystrickom kraji, sa v obci Pinciná lučeneckým „PMJ-čkarom“ podarilo zastaviť vozidlo zn. Kia s dvomi podozrivými osobami. Pri prehliadke vozidla osoby dobrovoľne vydali finančnú hotovosť aj niekoľko mobilných telefónov. „Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil dvoch mužov zo zločinu podvodu, spáchaného formou spolupáchateľstva,“ píše polícia v tlačovej správe.

.



Uverejnené: 06.02.2023 15:31:50 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.