files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mužovi ukradla päť eur, hrozí jej až osem rokov basy

Na sviatok sv. Valentína (14.2.) sa ľudia obdarovávajú kvetmi, srdiečkami či vyznávajú si lásku. 20-ročná Sára z okresu Spišská Nová Ves si však presne v tento deň na jednom z parkovísk v obci Mníšek nad Hnilcom vyhliadla 43-ročného muža, využila jeho podnapitosť, chytila ho za bundu, ktorú mal na sebe, a zhodila ho na zem.

Po tom, čo muž zo zeme vstal, ho znova začala ťahať za bundu až k stene budovy. Hoci sa muž bránil a snažil sa ujsť, Sára ho násilím pritlačila, a kým ho jednou rukou držala, druhou mu prehľadala bundu. Mobilný telefón a 5-eurová finančná hotovosť jej postačilo na to, aby spokojne z miesta odišla. Vďaka výbornej miestnej a osobnej znalosti policajtov netrvalo dlho a mladá žena skončila v rukách mužov zákona. „Po vykonaní potrebných procesných úkonov ju vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi obvinil zo zločinu lúpeže a zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na jej vzatie do vyšetrovacej väzby. Ten spišskonovoveský sudca akceptoval a Sára si v prípade dokázania viny môže za mrežami posedieť  tri až 8 rokov,“ píše polícia v tlačovej správe.

Tri osoby obvinil aj vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach na základe získanej dôkaznej situácie. Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania došlo v stredu minulý týždeň (15.2.) na jednej z ulíc blízko centra mesta Košice k slovnej roztržke medzi dvoma  mužmi.  Po hádke udrel 27-ročný Košičan Mário do oblasti hlavy 64-ročného Košičana. Ten po údere spadol na zem, kde ho Mário opakovane udieral nielen do oblasti hlavy, ale aj vrchnej časti tela. Potom k nim prišiel 46-ročný Ladislav z okresu Košice okolie a ten taktiež opakovane udieral poškodeného muža do oblasti hlavy a vrchnej časti tela. Ďalší z trojlístka útočníkov, 31-ročný Košičan Peter, mužovi stiahol kapsičku, ktorú mal na sebe a spolu s Ladislavom z nej vybrali peňaženku s finančnou hotovosťou viac ako 200 eur a bankomatovou kartou, ktorú o pár minút neskôr Ladislav s Petrom použili pri platení v obchode.  Mužove zranenia si nevyžiadali lekárske ošetrenie a škoda, ktorú mu muži spôsobili, bola vyčíslená na 300 eur.  Muži sa zo svojho skutku hneď na druhý deň zodpovedali policajtom. „Košický policajný vyšetrovateľ ich po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil, a  to: 46-ročného Ladislava z okresu Košice okolie a 31-ročného Petra z Košíc zo zločinu lúpeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, oba skutky spáchané formou spolupáchateľstva, a 27-ročného Mária z Košíc z prečinu výtržníctva.  Ladislav a Peter skončili vo vyšetrovacej väzbe a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Mário je stíhaný na slobode a za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na 3 roky,“ pokračuje polícia v tlačovej správe.

.



Uverejnené: 21.02.2023 14:00:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.