files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najstarší michalovský KST Turista v r. 2010

 

           

Koncom roka sa zas ako už káže tradícia, stretli členovia Najstaršieho michalovského Klubu slovenských turistov (NM KST) Turista na svojej výročnej členskej schôdzi (VČS), najvyššom orgáne klubu, pri bilancovaní uplynulého obdobia.

           

V kalendári akcií mali pripravených 27 podujatí, o niečo viac ako rok predtým, čo bolo možno práve dôvodom neuskutočnenia až 6-tich z nich. Na druhej strane sa však zúčastnili zhruba desiatich neplánovaných túr, takže plán v globále aj prekročili. Z nich najhodnotnejšie pešie boli Šimonka (máj), letný zraz v Dolnom Kubíne (júl), či výstup na Kráľovu hoľu (september), z cyklotúr najinteresantnejších bol 32. slovenský zraz cykloturistov v Bratislave (august), na ktorom navštívili všetko čo sa dalo v zhruba 50 km akčnom rádiuse od hlavného mesta SR vrátane Rakúska. Zaujímavé boli aj cyklojarné km (apríl), či jubilejná 20. cyklotúra okolo Šíravy (máj). Najvýkonnejší členovia v NM KST Turista, čo sa týka vlastných plánovaných podujatí boli Baloghová, manželia Hasákovci, Štefanskí, Ferková, mimo plánovaných akcií sa najčastejšie zúčastňovali: Baraniak, Copková, Surmiak, či Kontra. VČS prijala po splnení kritérií jedného nového člena, no dvere nie sú zatvorené ani pred ďalšími prípadnými záujemcami o tento nenáročný s prírodou spojený vekom neobmedzený telesný pohyb. Tieto aktivity je možné uskutočňovať v presunoch pešej, cyklo, lyžiarskej (bežky) alebo vysokohorskej turistiky.

 

KST Turista v médiách

O celoročnom dianí v NM KST Turista sú zverejňované články v lokálnej (Michalovčan), regionálnej (Korzár) i celoštátnej tlači (Krásy Slovenska, Slovenské národné noviny, Pravda). Veľa informácií sa dá získať aj z vysielania mestskej TV Mistral, regionálnych TV Východ a TV Zemplín a či celoštátnej TV Joj a STV 1 (teletext). Pravidelne sa o nás hovorí aj v rádiu Slovensko 1 v relácii Rádiovíkend počas sobôt o 8.00 hod z Banskej Bystrice. Celoročne je k dispozícii kalendár podujatí, ale aj foto a články z predchádzajúcich akcií v klubovej vývesnej skrinke na budove obvodného úradu v pešej zóne Michaloviec pri predajni Cyklošportu, či na webových stránkach: www.kstottjturista.infozemplin.sk, www.michalovce.sk, www.kst.sk, www.sirava.sk, www.regionkosice.com, www.slovakia.travel.

 

Čo nás čaká v roku 2011?

Na nasledujúci 2011 rok si pripravili 26 výletov rôznymi presunovými prostriedkami. Pešiaci poputujú okrem iného na Zaňovec (február), do Zádielskej doliny (apríl), na Wielku Rawku ( máj), na Kriváň (august) na Skalnú skalu (október), či na Krivoštianku (december), no v pláne majú i jubilejný, už 30. ročník prechodu suchou nohou po Laborci (september), ale aj účasť na 58. slovenskom letnom zraze KST v Martine. Lyžiari si zase budú môcť do sýtosti „zabežkovať“ na 45. slovenskom zimnom zraze KST v Novej Ľubovni (január), cykloturisti sa pobicyklujú na 21. cyklotúre okolo Šíravy (máj), pôjdu na ranč v Blatnej Polianke (júl), no chystajú sa aj na 33. slovenský zraz cykloturistov KST v Tatranskej Kotline (august).

           

Tieto avízované túry ale aj kvantum ďalších podujatí organizovaných pod hlavičkou KST sú skoro všetky voľne prístupné komukoľvek, kto má o tento nenáročný šport záujem, takže už teraz sa tešíme na naše spoločné výšľapy.

 

 

                                                                                Anton Hasák

                                                                  predseda KST Turista MIchalovce



Uverejnené: 17.01.2011 10:00:45 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.