files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výmena na trase Michalovce - Banská Bystrica. Žitný k „baranom“, opačným smerom Kabáč

HK Dukla Ingema Michalovce a HC´05 Banská Bystrica sa dohodli na vzájomnej výmene hráčov, po ktorej z Michaloviec odchádza Roman Žitný a útok líšok posilní Michal Kabáč.

Roman Žitný prišiel do Michaloviec pred sezónou 2021/22. Postupne sa zaradil k oporám tímu, vlani bol s osemnástimi gólmi najlepším strelcom tímu. Za Michalovce behom dvoch sezón odohral 103 zápasov s celkovou bilanciou 31 gólov a 26 asistencií. V minulosti na Slovensku pôsobil aj v materskom Slovane, Košiciach, či Nitre. Michal Kabáč už raz v Michalovciach pôsobil. V sezóne 2017/18 tu odohral ešte v prvej lige štrnásť duelov, v ktorých strelil päť gólov a pridal aj štyri asistencie. Odchovanec Liptovského Mikuláša na Slovensku pôsobil aj v Martine, či Banskej Bystrici, ktorej dres obliekal od sezóny 2017/18. „Romanovi ďakujeme za odvedenú prácu a prajeme veľa úspechov v kariére a zároveň veríme, že Michal sa stane oporou útoku HK Dukla Ingema Michalovce! V osobe Michala Kabáča k nám prichádza dobre stavaný a skúsený útočník, ktorého seniorská kariéra je spojená prevažne s Banskou Bystricou, kde získal dva ligové tituly a v minulej sezóne obliekal dres s kapitánskym "C". V minulosti štartoval aj na Majstrovstvách sveta do 20 rokov, odkiaľ si priniesol bronzovú medailu,“ píše klub na svojej stránke.

 

Športový riaditeľ HK Dukla Ingema Michalovce Marek Mašlonka k výmene na trase dvoch extraligistov poznamenal. „Je mi jasné, že Roman bol v Michalovciach miláčikom tribún, no po poslednej sezóne sme mu nedokázali garantovať miesto v prvých dvoch útokoch. V tom istom čase sme hľadali kvalitného slovenského powerforwarda, preto táto výmena s Banskou Bystricou dávala zmysel obom stranám. Myslím, že Michal so svojou víťaznou mentalitou a pracovitosťou zapadne do našej koncepcie a som rád, že sme sa dohodli na ročnom kontrakte s opciou. Na druhej strane by som chcel poďakovať Romanovi za všetko, čo zo seba Dukle za dve sezóny odovzdal, a želám mu veľa úspechov v jeho ďalšej kariére."

.



Uverejnené: 01.06.2023 16:31:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.