files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na „céčko“ siahať nechce, Michalovce berie ako výzvu

Zaujímavá výmena sa počas leta uskutočnila na trase medzi dvoma účastníkmi najvyššej hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce a HC 05 Banská Bystrica. Zatiaľ, čo Michalovčania sa vzdali služieb svojho najlepšieho strelca z minulej sezóny Romana Žitného, na Zemplín prichádza miesto neho útočník Michal Kabáč, ktorý bol v poslednej sezóne kapitánom „baranov“.

Zaujímavosťou je, že Kabáč patril v slovenskej najvyššej súťaži medzi hráčov, ktorí často kluby nemenia. Pod Urpín prišiel počas sezóny 2017/18 práve z Michaloviec, kde predtým hosťoval z Liptovského Mikuláša. Postupne sa z neho stala opora tímu a po dvoch sezónach s kapitánskym „ačkom“ dostal vlani „céčko“. V Bystrici bol členom tímu, ktorý sa v sezónach 2017/18 a 2018/19 stal majstrom Slovenska, s „baranmi“ si zahral aj Ligu majstrov. „Iniciatíva na výmenu prišla práve z Michaloviec. Riešilo sa to dlhšie. Nakoniec sme sa dohodli a kývol som na michalovskú ponuku. Zavážil určite aj fakt, že Dukla má najvyššie ambície. Je tu vidno, že sa klub posúva vyššie. Minulú sezónu ma strašne prekvapili, keď sa dostali do semifinále play-off. Vidno tu srdce, vidno tu charakter a ja osobne mám takéto výzvy rád,“ zdôraznila jedna z posíl michalovskej Dukly Ingema, ktorá po viac ako piatich rokoch opustila tím „baranov“. „Končilo sa mi tam určite ťažko. Bol som tam strašne dlho. Niečo sa skončilo, verím, že niečo pre mňa začne,“ pokračuje 27-ročný útočník.  

Paradoxne, do Banskej Bystrice prišiel vtedy ešte z prvoligových Michaloviec, kde v sezóne 2017/18 odohral 14 duelov, s bilanciou piatich gólov a štyroch prihrávok. „Čo si pamätám, vtedy Michalovce síce hrali iba prvú ligu, bolo to ale na veľmi dobrej úrovni. Pravidelne sme chodili hrať a trénovať do Vranova, keďže sa tu rekonštruoval štadión. Určite som to vtedy nebral ako niečo zlé, že hrám prvú ligu. Mne to vtedy pomohla. Prišiel som sem z Mikuláša reštartovať kariéru a následne sa ozvala Banská Bystrica. Bral som to ako výzvu a takto to beriem aj tentoraz. Potreboval som nový impulz a verím, že ho tu získam,“ dodal ešte k prvému angažmánu v Michalovciach bronzový medailista z MS do dvadsať rokov v roku 2015.  Aj keď bol Kabáč vlani kapitánom extraligistu, na túto pozíciu zrejme v Michalovciach hneď na úvod nedosiahne. Pozíciu kapitána má totiž vyárendovanú Vladimír Mihalik, ktorý je kapitánom Zemplínčanov od sezóny 2020/21. „Určite mu na to siahať nebudem. „Vlady“ je správnym lídrom a táto pozícia patrí jemu,“ uisťuje Michal Kabáč. Čo sa týka cieľov tímu v novej sezóne dodal. „Vyzerá to tak, že tréneri sa to opäť budú snažiť postaviť na partii. Toto im vyšlo aj minulé play-off. Chlapci sa zomkli a premohli také mužstvá ako Trenčín, či Slovan. Veľa nechýbalo a mohli hrať dokonca aj finále. Ja verím, že to bude dobré a minimálne zopakujeme nedávnu sezónu.“  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 16.07.2023 18:07:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.