files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trénuje s Radulovom, v Michalovciach chce úspech

Piatym legionárom, ktorý bude obliekať dres michalovskej Dukly Ingema v sezóne 2023/24, je ruský útočník Vadim Pereskokov. Dvadsaťdeväťročný rodák z Uralsku na Zemplíne pôsobil aj vlani, keď prišiel počas rozbehnutej sezóny, ktorú začal v tíme KHL Amur Chabarovsk. V Michalovciach odohral aj s play-off 37 zápasov, v ktorých nazbieral 6 gólov a 17 asistencií. Okrem neho Michalovčania už dávnejšie oznámili príchod ďalších štyroch legionárov. Sú nimi americký obranca Senna Acolatse a kanadskí útočníci Mathew Santos, Mitchell Heard a Max Newton. Dukla má na súpiske naďalej voľné dve miesta pre legionárov.

Na súpiske pre sezónu má ešte dvoch hráčov, ktorí majú zahraničnú národnosť, ako obrancu Sebastiána Jasečka (Česká republika) a útočníka Adama Vargu (USA). Obaja ale majú aj slovenské pasy a nie sú tak považovaní za legionárov. Na brankárskom poste Zemplínčania nateraz predstavili trojicu Stanislav Škorvánek, Vladimír Glosár a Matej Gajan. Z minulej sezóny v obrane ostávajú Miroslav Macejko, Vladimír Mihalik, Jakub Cibák, Christián Michalčin, či Adam Stripai, ku ktorým sa pridajú aj Martin Bodák (Nitra) a zo zámoria sa na Slovensko vracia Marek Korenčík. K dispozícii bude aj slovenský mládežnícky reprezentant Milan Pišoja. Z minulej sezóny ostáva aj pätica útočníkov – Jakub Suja, Dávid Buc, Filip Vašaš, Matúš Paločko a Peter Bjalončík. Z Nitry sa vracia odchovanec Samuel Solenský a v útoku budú k dispozícii aj Marek Valach (Trenčín) a Michal Kabáč (Banská Bystrica). Do prípravy sú zaradení aj talentovaní juniori, brankár Tobias Smolko a útočníci Pavol Prokopovič, Ivan Matta, Samuel Kizák a Viliam Kurila.

Ofenzívny líder v play-off

Ruský útočník prišiel do Michaloviec vlani v decembri. Pre slovenského priaznivca nebol neznámou, keďže sezónu predtým dohral v HC Košice, ktorým výrazne pomohol práve cez Michalovce do semifinále play-off a aj proti Slovanu Bratislava patril medzi lídrov „oceliarov“. Minulú sezónu odštartoval v KHL v tíme Amur Chabarovsk, následne sa v závere roka 2022 presťahoval práve do Michaloviec. Aj tu jeho výkony rástli hlavne v play-off, v ktorom zaknihoval v osemnástich dueloch pätnásť bodov (5+10). V KHL pôsobil už sedem sezón, ďalšie tri pridal aj vo fínskej najvyššej súťaži a jednu vo Švajčiarsku. „Vlani som bol nespokojný. Dostali sme sa síce do semifinále, no mohli sme ísť aj do finále, takže s tým bola nespokojnosť,“ vrátil sa ešte „Pere“ k minulej sezóne. V tej nasledujúcej chce byť ofenzívnym lídrom Michaloviec opäť a po dvoch semifinále chce ísť tentoraz minimálne o krôčik vyššie. „Takým minimom je nehrať horšie ako minulú sezónu. Maximom hrať vyššie, teda dostať sa do finále. Vlani sme mali super kolektív, ktorý bol základom postupu do semifinále. Verím, že to bude pokračovať. Michalovce sú výborná organizácia, cítil som sa tu ako doma. Bolo fajn pracovať v takejto atmosfére a verím, že to tu bude také opäť,“ uviedol ešte ruský útočník, ktorý sa momentálne pripravuje vo svojej vlasti. Jedným z jeho sparingov v príprave je aj známy útočník Alexander Radulov. "S Vadimom máme dobrú skúsenosť z minulej sezóny. Veríme, že nadviaže na výkony a produktivitu z konca sezóny a bude významnou súčasťou útoku nášho mužstva," povedal tréner tímu Peter Kúdelka.

.



Uverejnené: 17.07.2023 12:56:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.